• Sos Lubelskie Słoiki Nie ma Dymu bez Ognia z wędzonych papryk 100ml

Symbol: E-13B

"To bardzo ostry i bardzo „dymny” sos, którego głównym składnikiem są wędzone metodą „na zimno” charakterystyczne w smaku tzw. „czekoladowe” papryki chili, jak: Apocalypse Scorpion, Black Bhutlah czy Devil’s Stinger oraz polska krzyżówka Bhut Jolokii i Jalapeño, tzw. „Jolkapeño”. Do tego wytrawny stout i odrobina Worchestershire. Smaku dopełniają słodkie pomidory koktajlowe i miód gryczany. Już pierwsza kropelka przywoła wczesno jesienny, lekko nostalgiczny, ogniskowy klimat. A moc kapsaicyny przypomni Ci, jak wszedłeś wtedy niechcący bosą stopą do ogniska."

39.99
37.59 cena z kodem GRILLOVE24
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 13.99
Odbiór osobisty 0
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 13.99
InPost Paczkomaty 24/7 14.89
Pocztex KURIER 14.99
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
InPost KURIER 15.99
Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
InPost KURIER (Pobranie) 17.99
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Dostępność Średnia dostępność

image

Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości.
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę!
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!).
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!

Nie ma dymu bez ognia - słowo od twórców:

"To bardzo ostry i bardzo „dymny” sos, którego głównym składnikiem są wędzone metodą „na zimno” charakterystyczne w smaku tzw. „czekoladowe” papryki chili, jak: Apocalypse Scorpion, Black Bhutlah czy Devil’s Stinger oraz polska krzyżówka Bhut Jolokii i Jalapeño, tzw. „Jolkapeño”. Do tego wytrawny stout i odrobina Worchestershire. Smaku dopełniają słodkie pomidory koktajlowe i miód gryczany. 

Już pierwsza kropelka przywoła wczesno jesienny, lekko nostalgiczny, ogniskowy klimat. A moc kapsaicyny przypomni Ci, jak wszedłeś wtedy niechcący bosą stopą do ogniska. To najsilniej aromatyczny sos w naszym asortymencie, który z łatwością przejmuje pierwszoplanową rolę.

  Posłuży przede wszystkim królom grilla, którzy nie lubią słuchać, że ich artystycznym marynatom brakuje „pazura”, ale również wszędzie tam, gdzie ognisko zapłonąć nie może, a przydałby się ogień i dym."


Skład: wędzone, ostre papryki chili (Jolkapeño, Apocalypse Scorpion, Black Bhutlah, Devils Stinger), pomidory, cebula, czosnek, stout owsiany, worcestershire, ocet jabłkowy BIO, miód gryczany, sos sojowy*, przyprawy* 


*- alergeny

Kraj pochodzenia: Polska!
Pojemność: 100ml

image

  • Przepyszny, zapach jest fenomenalny.
    Robertzarus (2022-06-12)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie