• Ostry Sos Będzie Piekło Dybuk 200ml

Symbol: E-08

Dybuk to nasz czwarty autorski sos – tym razem postawiliśmy na aromatyczną, nietuzinkową i niedocenianą paprykę LEMON DROP, czerwoną pomarańczę, soczystą marchewkę, piwo Tropical IPA, duuużo trawy cytrynowej, imbiru i palące Habanero. Jest zupełnie odmiennie - i jest petarda! Tworząc go myśleliśmy o letnim rozgrzanym powietrzu, przesiąkniętym zapachami owoców i przypraw – ale bez nadmiernej słodyczy, za to z nutką korzenności i soczystej czerwonej pomarańczy... Dajcie się porwać!

Ostrość 3,5/5
37.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 13.99
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex48 13.99
InPost Paczkomaty 24/7 15.99
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 16.99
Kurier DPD 16.99
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 17.99
Kurier DPD (Pobranie) 19.99
Dostępność Duża dostępność

 

image

Dybuk to nasz czwarty autorski sos – tym razem postawiliśmy na aromatyczną, nietuzinkową i niedocenianą paprykę LEMON DROP, czerwoną pomarańczę, soczystą marchewkę, piwo Tropical IPA, duuużo trawy cytrynowej, imbiru i palące Habanero.
Jest zupełnie odmiennie - i jest petarda!

 

Lemon Drop zaskoczy Was niezwykłą świeżością i soczystością smaku – ma w sobie też ciekawą, cytrusowo-tropikalną nutę (i wbrew pozorom zapewnia całkiem niezłym poziom palenia – jest to chili które osiąga do 30 000 SHU). O resztę palących doznań dba klasyczne, suszone Habanero – palenie ciągnie się za Dybukiem jeszcze długo...

Kompozycja Dybuka jest bardzo letnia, owocowa i pełna cytrusowych doznań, z wyraźnym akcentem trawy cytrynowej, pikantnego imbiru, lekko kwaśnego piwa tropical IPA i oczywiście – papryki.
Tworząc go myśleliśmy o letnim rozgrzanym powietrzu, przesiąkniętym zapachami owoców i przypraw – ale bez nadmiernej słodyczy, za to z nutką korzenności i soczystej czerwonej pomarańczy... Dajcie się porwać!

Dybuk to nasz (jak do tej pory) najmniej ostry sos (ale za to mocny smakiem!) – co zupełnie nie znaczy, że polecamy go początkującym Ostrożercom – palenie będzie was nawiedzać niepokojąco długo...

Do czego używać?
Wbrew pozorom Dybuk jest dość uniwersalnym ostrym sosem – ale polecamy go szczególnie do curry, dań kuchni azjatyckiej, drobiu, sałat, krewetek, makaronów i jajek.

Eksperymentujcie!

Skład: sok z czerwonej pomarańczy, piwo IPA, cebula, marchew, ocet jabłkowy, papryka Lemon Drop (susz), pasta z trawy cytrynowej (trawa cytrynowa, woda, sól, ocet), cukier trzcinowy, pasta z imbiru (imbir, cukier trzcinowy, ocet ryżowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), sól

Pojemność: 200ml
Kraj pochodzenia: POLSKA!

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie