Ostry Sos Będzie Piekło Rokita 200ml
Poznajcie Rokitę - pierwszy autorski ostry sos od Będzie Piekło! Wyprodukowany z pasją i dbałością o smak oraz odpowiednią ilość paprykowej MOCY. Aby było odpowiednio pysznie, ostro i aromatycznie zmiksowaliśmy lekko tropikalną i owocową paprykę Habanero Yellow oraz piekielną i nieustępliwą Nagą Jolokię! Całości nadaliśmy swoistego „pazura” za pomocą naszej specjalnej mieszanki przypraw, z której jesteśmy naprawdę dumni – dzięki niej jego smak jest tak wyrazisty i nietuzinkowy!
Poznajcie Rokitę - pierwszy autorski ostry sos od Będzie Piekło!
Wyprodukowany z pasją i dbałością o smak oraz odpowiednią ilość paprykowej MOCY!
Aby było odpowiednio pysznie, ostro i aromatycznie zmiksowaliśmy lekko tropikalną i owocową paprykę chili Habanero Yellow oraz piekielną i nieustępliwą Nagą Jolokię - trzecią najostrzejszą chili świata!
Całości nadaliśmy swoistego „pazura” za pomocą naszej specjalnej mieszanki przypraw, z której jesteśmy naprawdę dumni – dzięki niej jego smak jest tak wyrazisty i nietuzinkowy
(...i która pozostanie naszą piekielnie ostrą tajemnicą!)
Rokita to zdecydowanie ostry sos chili z charakterem – w końcu to nasz polski Diabeł, wyprodukowany ze 100% rodzimej ostrej papryki!
Oprócz mocy i smaku Habanero oraz Jolokii czeka tam na Was solidna porcja czosnku, smażonej na złoto cebulki, nieco słodkich pomidorów i soczysty sok pomarańczowy.
Ostry sos Rokita jest gęsty, pełen kawałeczków papryki (uwaga na nasionka mocy!) i przypraw, które uprzyjemnią oczekiwanie na zakończenie długotrwałego palenia jakie zostawia po sobie ten diabełek...
Zamiast klasycznego octu użyliśmy octu jabłkowego – dzięki temu octowy posmak jest w Rokicie praktycznie niewyczuwalny.
Polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom którzy cenią sobie balans smaku i mocy oraz naturalność składników. To nie sos dla tych o słabych sercach!
100% naturalny, bez sztucznych konserwantów czy barwników!
100% POLSKIEJ papryki!
Rokita – nasz polski DIABEŁ!
Skład: mieszanka papryk (Habanero Yellow, Naga Jolokia) 32%, przecier pomidorowy, ocet jabłkowy, sok pomarańczowy, cebula, czosnek, sól, oliwa z oliwek, przyprawy
Pojemność: 200ml
Wyprodukowano w Polsce
Po otwarciu przechowywać w lodówce!
Recenzję Rokity zobaczycie TUTAJ:
-
OstrośćZapachSmakNaprawdę wybitny sosik. Ostrość idealnie zbalansowana nie zakrywa smaku potraw. Ostrość z typu ciepłe pieczenie powoli rozkręcająca się i długo utrzymuje. Smak jest unikalny i oryginalny spośród innych sosów. Idealnie współgra z pizzą i zapiekankami, wpada wtedy w idealną harmonie smakową. Sos maestro. Najlepszy jaki do tej pory miałem okazje stosować.
-
OstrośćZapachSmakPrzyjemna ostrość, lecz słabsza niż oczekiwałem, bardzo dobry w smaku, idealnie pasuje mi do tostów.
-
OstrośćZapachSmakOczarował mnie od pierwszej sekundy. Cudnie doprawiony rozmarynem. Polecam do pizzy. Dodam zamiast standardowego sosu do pizzy i upiekę.
Będzie piekło😉 -
OstrośćZapachSmakSmakowa petarda, do zup, kanapek, makaronów czy pizzy pasuje idealnie.
-
OstrośćZapachSmak-
-
OstrośćZapachSmakSmak i zapach dosłownie jakby podsmażył cebulę z papryką i to poddusił, a pod koniec dodał koncentratu i wymieszał. No i teraz pytanie czy komuś takie klimaty pasują, czy też nie. Przy konsumpcji czuć też zdecydowanie ziołowość.
Skala ostrości jest zdecydowanie zawyżona, gdyż z łychy czuć zauważalnie palenie, ale polane na fileta już tylko minimalnie. Jednak jeśli damy go przed pieczeniem to ostrość totalnie zanika po tym procesie.
Gęstość dosyć wysoka, ale nie ma większego problemu aby go sobie odpowiednio dozować. Także tu nie ma się do czego przyczepić.
Sos jednak totalnie nie nadaje się aby dać go na mięso, a w każdym razie w mojej ocenie. Raczej lepiej by się sprawdził na kanapkę lub do jakiegoś makaronu.
Za smak bym dał raczej 3,5/5 zważając powyższe.
Myślę, że całkiem ciekawa pozycja, ale nie dla każdego. Osobiście ze względu na to, że doprawiam sobie fileta, to małe szanse abym kupił ponownie.
Jako, że sos jest raczej bardziej łagodny niż ostry, to opłacalność zakupu jest umiarkowana. -
OstrośćZapachSmakAle dobry sos w smaku. Przyjemne palenie w usta. Nie jest to wypalacz, ale ostry sos, który wzbogaci smak potrawy, a nie ją zabije. Jest uniwersalny dla wszystkich.
-
OstrośćZapachSmakWspaniały sos o ziołowym smaku i zapachu. Czuć bazylie i myślę że majeranek. To jest sos który nie jest delikatny i mogę powiedzieć że jest ostry. Nie polecam dla początkujących Dozuje się dobrze z butelki . Chłopki z WO wycenili go chyba na 23000 SHU, ale ja bym raczej mu dał ocenę na ok 35000 SHU, ponieważ jest według mnie ostrzejszy od wielu sosów w tej kategorii .
-
OstrośćZapachSmakŚwietny sos, dla mnie bardzo ostry, ale nie za ostry. Poza ostrością ma świetny aromat, czuć czosnek i zioła. Świetny do wszystkiego, a skrzydełka kurczaka marynowane w tym sosie to po prostu mistrzostwo.
-
OstrośćZapachSmakŚwietny zapach, przyzwoita ostrość, która czuje się dość długo. Jeden z lepszych sosów dla poczatkujących / nie przepadających za b. wysoką ostrością
-
OstrośćZapachSmakBardzo gesty sos,idelany do pizzy czuj zioma oraz siezosc prapryczek,dosc ostry dla mnie za ostry,jestem fanem smaku nie palenia jelit.Sos polecam bardzo fajny smak
-
OstrośćZapachSmakTrochę za mało się w tym sosie dla mnie dzieje oprócz ostrości. Może dla kogoś szukającego piekelnego sosu, który nie zdominuje jego sosów pomidorowych, a podkręci domowy makaron do odpowiedniego poziomu ognia, będzie git. Dla ludzi szukających nowych smaków to jednak Boruta.
-
OstrośćZapachSmakBardzo słaby i średni sos. Dużo traci przy gotowaniu i pieczeniu, a wręcz zanika jego smak po tych procesach. Uznaję, jako słaby.
-
OstrośćZapachSmakŁadnie pachnie i bardzo dobrze smakuje. Nie czuć octu. Dobrze, że jest gęsty i można go łatwo dawkować w mniejszych ilościach, bo ma moc.
-
OstrośćZapachSmakJestem amatorem więc dla mnie był dosyć mocny, smak ciekawy. Czuć posmak papryki Naga Jolokia.