• Sos Valentina Salsa Mariscos 370ml

Symbol: C-35

Sos Valentina Mariscos to taka Valentina do "zadań specjalnych" - stworzona, by dopieszczać smak owoców morza i ryb! Jest tak samo pyszna jak klasyczna wersja, ale ma w sobie cytrusową, ciekawą nutkę. Valentina Mariscos powstaje z lokalnej, meksykańskiej odmiany papryczek chili - arbol, niewielkich, umiarkowanie ostrych papryczek (od 15-30 tys SHU) Całości charakteru dodaje mieszanka iście meksykańskich przypraw, które mają wydobywać pełnię smaku z owoców morza - choć oczywiście równie dobrze sprawdzi się też w innych rolach!

Ostrość 1/5
19.99
18.79 cena z kodem NOWEPIEKLO
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 13.99
Odbiór osobisty 0
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 13.99
InPost Paczkomaty 24/7 14.89
Pocztex KURIER 14.99
InPost KURIER 14.99
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
InPost KURIER (Pobranie) 16.99
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 18.99
Dostępność Duża dostępność

Będzie Piekło ostre sosy z chili habanero naga jolokia


Sos Valentina Salsa Picante to jeden z najbardziej znanych meksykańskich sosów na świecie!
Stworzony według niezmiennej od 1954 roku receptury plasuje się w czołówce najlepszych sosów stołowych Meksyku. Valentinę doceniła i pokochała również reszta świata - nic dziwnego, gdyż to sos o bardzo charakterystycznym, wyrazistym smaku i pełen intensywnego aromatu - od którego prawie zaczyna rosnąć dorodny, meksykański wąs! :)

Sos Valentina Mariscos to taka Valentina do "zadań specjalnych" - stworzona, by dopieszczać smak owoców morza i ryb! Jest tak samo pyszna jak klasyczna wersja, ale ma w sobie cytrusową, ciekawą nutkę. Valentina Mariscos powstaje z lokalnej, meksykańskiej odmiany papryczek chili - arbol, niewielkich, umiarkowanie ostrych papryczek (od 15-30 tys SHU)
Całości charakteru dodaje mieszanka iście meksykańskich przypraw, które mają wydobywać pełnię smaku z owoców morza - choć oczywiście równie dobrze sprawdzi się też w innych rolach!

Charakteryzuje ją świeży, kwaskowaty smak z bardzo wyczuwalną papryką i mocnym bukietem przypraw oraz cytrusową nutą. Ta wersja dopieści smażone, pieczone i duszone ryby, krewetki, kalmary czy mule, ale stworzy niezły duet z burrito, rybnymi tacos (koniecznie!) dobrze zaprezentuje się jako salsa do quesadilli czy nachosów.

Valentina jest sosem stołowym, który ma przede wszystkim świetnie smakować - będzie idealna dla każdego fana stylu meksykańskiego na dowolnym poziomie zaawansowana, jeśli chodzi o ostrość.
Jest pikantna, ale nawet jej duże ilości nie wycisną z Was łez!
Duża butelka dostarczy wrażeń na dłużej, choć ostrzegamy - kończy się jak zwykle zbyt szybko :)


Składniki: woda, papryczki chili arbol, ocet, sól, przyprawy, 0,1% benzoesanu sodu (jako konserwant)

Pojemność: 370ml

Wyprodukowano w Meksyku
 

Ostrość w Skali Scoville'a: około 500 SHU*
* dane podawane przez producenta, niezweryfikowane badaniami laboratoryjnymi

Ostrość w skali Ostrożerców:

image

  • Pikantność moim zdaniem gdzieś pomiędzy wersją zwykłą i pikantną, za to smak bardziej kwaskowaty. Nie jest aż tak uniwersalna jak wcześniej wspomniane wersje, ale do fish&chips i innych owoców morza idealna do skropienia jedzenia zamiast cytryny lub limonki.
    f0xy (2023-08-06)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie