- Ostre sosy
- Papryki
- Inne
- Nasze Bestsellery
- Nowości
- Promocje
- O nas
- Skala Ostrości
-
Wiedza
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA









Ostry sos Pixi Peppers DIA DE LOS MUERTOS z Poblano i kaktusem, 200ml
Sos Pixi Peppers Dia de Los Muertos od początku zniewala zapachem i aromatem – to wariacja na temat meksykańskiej salsy – z nietypowym twistem! O warstwę palenia dba czerwone, ostre Habanero, ale smakowo rozłożą Cię na łopatki klasyczne (ale jakże mało w Polsce znane!) meksykańskie chili: Poblano, Arbol i Guajillo. To właśnie dzięki nim sos Pixi Peppers Dia de Los Muertos ma tak niezwykły, niepowtarzalny smak i aromat. Petarda!
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- Pocztex KURIER 14.99
- InPost Paczkomaty 24/7 15.79
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
Pixi Peppers to mała manufaktura ostrości, która zrodziła się z zamiłowania do ostrości.
Na początku, czyli w 2015 roku była to po prostu pasja, która koncentrowała się na uprawie ostrej papryki i nasionach.
Ale apetyt rośnie w miarę palenia – dziś uprawa wszelakich papryk chili zajmuje powierzchnię 2 420 m2 i znajduje się w 11 tunelach ogrodniczych!
Pixi Peppers jest obecnie cenionym na skalę krajową producentem papryki i rzadkich nasion (stworzył nawet własne odmiany!) – a od niedawna także ostrych sosów.Jego pasję do kapsaicyny możecie przetestować teraz na własnej skórze w Będzie Piekło!
Sos Pixi Peppers Dia de Los Muertos od początku zniewala zapachem i aromatem – to wariacja na temat meksykańskiej salsy – z nietypowym twistem! O warstwę palenia dba czerwone, ostreHabanero, ale smakowo rozłożą Cię na łopatki klasyczne (ale jakże mało w Polsce znane!) meksykańskie chili: Poblano, Arbol i Guajillo.
To właśnie dzięki nim sos Pixi Peppers Dia de Los Muertos ma tak niezwykły, niepowtarzalny smak i aromat. Petarda!
A żeby był to Meksyk pełną gębą – znajdziecie tutaj marynowanego kaktusa (nopal!), suszone pomidory (jeszcze więcej umami!), czosnek, soczystą, kwaskowatą limonkę i kolendrę.
To must have dla każdego fana sals, Meksyku i wyrazistych, ciekawych sosów! Palenie jest przyjemne i długotrwałe, jest to świetny sos codziennego użytku – sprawdzi się nie tylko we wszelakich daniach kuchni meksykańskiej, ale też jako kompan pieczonych ziemniaków, jajek, parówek, pieczonych mięs, dań z ryżem i pomidorami.
Skład: Habanero (30%)*, Poblano (15%)*, Marynowany Kaktus, Pomidory Suszone, Czosnek*, Sok z limonki, Papryka Guajillo Susz (3%), Papryka Chili de Arbol Susz (3%), Kolendra**, Sól, Przyprawy, Witamina C.
Może Zawierać: Orzechy, Seler, Ziarna Zbóż, Gorczycy oraz Sezamu.
** alergeny
Produkty oznaczone * pochodzą z własnej uprawy.
Kraj pochodzenia: Polska
Pojemność: 200ml
Ostrość w skali Ostrożerców:
-
Polecamy
-
Produkty podobne
-
Inni Klienci kupili również