
Pixi Peppers to mała manufaktura ostrości, która zrodziła się z zamiłowania do ostrości.
Na początku, czyli w 2015 roku była to po prostu pasja, która koncentrowała się na uprawie ostrej papryki i nasionach.
Ale apetyt rośnie w miarę palenia – dziś uprawa wszelakich papryk chili zajmuje powierzchnię 2 420 m2 i znajduje się w 11 tunelach ogrodniczych!
Pixi Peppers jest obecnie cenionym na skalę krajową producentem papryki i rzadkich nasion (stworzył nawet własne odmiany!) – a od niedawna także ostrych sosów.Jego pasję do kapsaicyny możecie przetestować teraz na własnej skórze w Będzie Piekło!
Sos Pixi Peppers Dia de Los Muertos GREEN od początku zniewala zapachem i aromatem – to wariacja na temat meksykańskiej zielonej salsy verde – z nietypowym twistem! O warstwę palenia dba zielone, ostre Habanero, ale w smaku zachwyci Cię świeżość klasycznego Jalapeno i ziół.
Grillowane chili Poblano w połączeniu z kwaskowatym Jalapeno i charakterystycznym dla wielu meksykańskich sosów dodatkiem - tomatillo (miechunka pomidorowa), oliwkami, czosnkiem i kolendrą sprawią, że zapragniesz wyciągnąć z szafy słomkowy kapelusz i w ułożyć się wygodnie w leżaku, w oczekiwaniu na lato i słońce!
Dia de Los Muertos Green to delikatnie kwaśna salsa a zarazem smakowita i aromatyczna.
To must have dla każdego fana sals, Meksyku i wyrazistych, ciekawych sosów! Palenie jest przyjemne i długotrwałe, jest to świetny sos codziennego użytku – sprawdzi się nie tylko we wszelakich daniach kuchni meksykańskiej, ale też jako kompan pieczonych ziemniaków, jajek, parówek, pieczonych mięs, dań z ryżem i pomidorami.

Skład: Poblano Grillowane (35%)*, Jalapeno (25%)*, Habanero (5%)*, Pomidory Tomatillo, Oliwki Zielone, Sok z Limonki, Czosnek*, Oliwa z Oliwek, Kolendra**, Sól, Przyprawy, Witamina C.
Może Zawierać: Orzechy, Seler, Ziarna Zbóż, Gorczycy oraz Sezamu.
** alergeny
Produkty oznaczone * pochodzą z własnej uprawy.
Kraj pochodzenia: Polska
Pojemność: 200ml
Ostrość w skali Ostrożerców:

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.