Ostry sos Pixi Peppers DIA DE LOS MUERTOS z Poblano i kaktusem, 200ml

Sos Pixi Peppers Dia de Los Muertos od początku zniewala zapachem i aromatem – to wariacja na temat meksykańskiej salsy – z nietypowym twistem! O warstwę palenia dba czerwone, ostre Habanero, ale smakowo rozłożą Cię na łopatki klasyczne (ale jakże mało w Polsce znane!) meksykańskie chili: Poblano, Arbol i Guajillo. To właśnie dzięki nim sos Pixi Peppers Dia de Los Muertos ma tak niezwykły, niepowtarzalny smak i aromat. Petarda!

Dostępność: Średnia dostępność
38.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • Pocztex KURIER 14.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 15.79
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • InPost KURIER 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
Więcej o produkcie
Ostrość:
3/10

Pixi Peppers to mała manufaktura ostrości, która zrodziła się z zamiłowania do ostrości.
Na początku, czyli w 2015 roku była to po prostu pasja, która koncentrowała się na uprawie ostrej papryki i nasionach.
Ale apetyt rośnie w miarę palenia – dziś uprawa wszelakich papryk chili zajmuje powierzchnię 2 420 m2 i znajduje się w 11 tunelach ogrodniczych!
Pixi Peppers jest obecnie cenionym na skalę krajową producentem papryki i rzadkich nasion (stworzył nawet własne odmiany!) – a od niedawna także ostrych sosów.Jego pasję do kapsaicyny możecie przetestować teraz na własnej skórze w Będzie Piekło!

Sos Pixi Peppers Dia de Los Muertos od początku zniewala zapachem i aromatem – to wariacja na temat meksykańskiej salsy – z nietypowym twistem! O warstwę palenia dba czerwone, ostreHabanero, ale smakowo rozłożą Cię na łopatki klasyczne (ale jakże mało w Polsce znane!) meksykańskie chili: Poblano, Arbol i Guajillo.
To właśnie dzięki nim sos Pixi Peppers Dia de Los Muertos ma tak niezwykły, niepowtarzalny smak i aromat. Petarda!
A żeby był to Meksyk pełną gębą – znajdziecie tutaj marynowanego kaktusa (nopal!), suszone pomidory (jeszcze więcej umami!), czosnek, soczystą, kwaskowatą limonkę i kolendrę.
To must have dla każdego fana sals, Meksyku i wyrazistych, ciekawych sosów! Palenie jest przyjemne i długotrwałe, jest to świetny sos codziennego użytku – sprawdzi się nie tylko we wszelakich daniach kuchni meksykańskiej, ale też jako kompan pieczonych ziemniaków, jajek, parówek, pieczonych mięs, dań z ryżem i pomidorami.

sos Pixi Peppers Dia De los Muertos

Skład: Habanero (30%)*, Poblano (15%)*, Marynowany Kaktus, Pomidory Suszone, Czosnek*, Sok z limonki, Papryka Guajillo Susz (3%), Papryka Chili de Arbol Susz (3%), Kolendra**, Sól, Przyprawy, Witamina C. 
Może Zawierać: Orzechy, Seler, Ziarna Zbóż, Gorczycy oraz Sezamu.
** alergeny

Produkty oznaczone * pochodzą z własnej uprawy.

Kraj pochodzenia: Polska
Pojemność: 200ml

Ostrość w skali Ostrożerców:

Parametry:
Ostrość:
3/10
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: