- Ostre sosy
- Papryki
- Inne
- Nasze Bestsellery
- Nowości
- Promocje
- O nas
- Skala Ostrości
-
Wiedza
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA












Ostry sos ONIMA IL MIG + z grzybami koji 148ml
ONIMA IL MIG+ to niezwykły ostry sos dla miłośników nietypowych połączeń i kuchni Azji. Oprócz ostrego czerwonego Habanero, które odpowiada za ostrość i wspaniały smak, znajdziecie w nim ryżowe Koji. A cóż to takiego? Aspergillus oryzae, czyli koji to grzyby (a właściwie gatunek pleśni), dzięki którym powstaje między innymi pasta misto, sos sojowy i sake – czyli podstawowe składniki kuchni azjatyckiej. Ten produkt zabierze Cię w podróż pełną umami, ale będzie również wszechstronny w użyciu - spróbuj go z jedzeniem, które kochasz!
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- Pocztex KURIER 14.99
- InPost Paczkomaty 24/7 15.79
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
ONIMA IL MIG+ – Sos o wyjątkowej głębi smaku umami!
ONIMA IL MIG+ to niezwykły ostry sos dla miłośników nietypowych połączeń i kuchni Azji.
Oprócz ostrego czerwonego Habanero, które odpowiada za ostrość i wspaniały smak, znajdziecie w nim ryżowe Koji. A cóż to takiego? Aspergillus oryzae, czyli koji to grzyby (a właściwie gatunek pleśni), dzięki którym powstaje między innymi pasta misto, sos sojowy i sake – czyli podstawowe składniki kuchni azjatyckiej.
Grzyby koji służą do fermentacji ryżu, soi i fasoli – i mają zachwycający, mocny, grzybowy aromat.
To one są w dużej części odpowiedzialne za smak umami w fermentowanych daniach kuchni azjatyckiej.
Już wiecie, o co chodzi? Ostry sos ONIMA IL MIG+ to hołd dla umami i paprykowej ostrości!
Całość jest pięknie dopełniona czosnkiem, przyprawami i mocno nietypowym octem z sherry (długo leżakowanym w beczkach!)
To bardzo uniwersalny ostry sos, ale nie ukrywamy, że szczególnie dobrze wypada w daniach kuchni japońskiej, koreańskiej i chińskiej.
Ostrość? Wyważona, idealna dla średniozaawansowanych, smak jest pełen umami – z wyczuwalnym grzybowym aromatem.
Sos ONIMA IL MIG+ zyskał (zasłużone!) uznanie w programie "Hot Ones" – w sezonie 24 znajduje się na 6 skrzydełku.
Do czego użyć sosu ONIMA IL MIG+?
Będzie wprost idealny do dań kuchni azjatyckiej, meksykańskiej czy fusion. Świetnie komponuje się z grillowanym mięsem, warzywami, a także jako dodatek do zup czy makaronów. Wszędzie tam, gdzie trzeba podbić smak dania!
Składniki: Puree z papryki Habanero (Papryka habanero, sól) ocet z sherry woda, cebula, oliwa z oliwek, czosnek, ryżowe grzyby koji, papryka, sól,nasiona kolendry
Alergeny: kolendra
Pojemność: 148ml
Kraj pochodzenia: USA
Poziom ostrości w skali Scoville'a: brak danych
Poziom ostrości w skali Ostrożerców:
-
Polecamy
-
Produkty podobne
-
Inni Klienci kupili również