-
Produkty
- Sosy według ostrości
- Sosy według papryki
- Sosy według smaku
- Ostre papryki
- Ostre, bo POLSKIE!
- Sosy z Hot Ones
- Sosy BBQ i do mięsa
- Smaki MEKSYKU
- Musztardy & Majonezy
- Ostre słodkości
- Piekielne Ekstrakty
- ZESTAWY PRODUKTÓW
- NA PREZENT
- Ostre przekąski
- Nasiona papryk
- Ketchupy, salsy, pasty
- Produkty BIO/Organic
- GASTRO/opakowania XXL
- Nowości
- Bestsellery
- Promocje
- Skala Ostrości
- FAQ
-
Ciekawostki o ostrości
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA
- Blog Ostrożercy
Sos La Anita Achiote meksykańska marynata do mięs, 300ml
Ta aromatyczna marynata jest kluczowym elementem wielu klasycznych dań z regionu Jukatanu, takich jak Cochinita Pibil (mięso zawijane w liście bananowca). Głęboki, czerwono-pomarańczowy kolor, intensywny smak lokalnej mieszanki przypraw oraz delikatne nuty cytrusowe sprawiają, że potrawy nabierają charakterystycznego, autentycznego smaku i pięknej, głębokiej barwy!
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- InPost Paczkomaty 24/7 14.89
- Pocztex KURIER 14.99
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
La Anita Achiote to wyjątkowa pasta na bazie nasion annato (arnoty właściwej, to gatunek drzewa rosnącego w Ameryce Południowej), nieodzowny składnik tradycyjnej kuchni meksykańskiej – prawdziwa egzotyka w Twojej kuchni!
Ta aromatyczna marynata jest kluczowym elementem wielu klasycznych dań z regionu Jukatanu, takich jak Cochinita Pibil (mięso zawijane w liście bananowca).
Głęboki, czerwono-pomarańczowy kolor, intensywny smak lokalnej mieszanki przypraw oraz delikatne nuty cytrusowe sprawiają, że potrawy nabierają charakterystycznego, autentycznego smaku i pięknej, głębokiej barwy!
La Anita Achiote świetnie nadaje się do marynowania mięs (wieprzowina, kurczak, wołowina), ryb oraz owoców morza.
Wystarczy wymieszać pastę z sokiem z cytrusów i czosnkiem aby stworzyć pełną aromatu przyprawę – można ją również dozować prosto z butelki, jest gotowa do użycia! Idealna do pieczenia, smażenia, grillowania oraz gotowania w stylu sous-vide.
Można również dodać ją do ryżu, gulaszów lub sosów, by wzbogacić smak i kolor dań.
Nie jest może ostra, ale wielu fanów kuchni meksykańskiej docenia ją za pikantny, lekko pieprzny smak.
Skład: Woda, achiote (nasiona arnoty właściwej), sól jodowana, mieszanka przypraw (czarny pieprz, czosnek, kminek), regulator kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, guma ksantanowa, benzoesan sodu i sorbinian potasu
Pojemność: 300ml
Kraj pochodzenia: Meksyk
-
Polecamy
-
Produkty podobne