-
Sos Dziki Bill Panda w stylu seczuańskim 200ml




Sekretem sukcesu Dzikiego Billa Panda i oklaskiwania go przez nasze kubki smakowe (a są to owacje na stojąco) jest połączenie różnych, pozornie skrajnych smaków – niczym pięciu mistycznych żywiołów: Słodkiego, Słonego, Kwaśnego, Ostrego.... i Czosnku. Każdy smak ma tutaj swoje miejsce, ale łączy je wspólny cel – sprawić, żeby paliło ze smakiem (i czosnkiem!). Całość pełna jest umami, bardzo intensywna i niespotykana na polskim rynku ostrych sosów!
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 13.99 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Dziki Bill Panda to coś dla fanów kuchni azjatyckiej - w polskim (ale wcale nie gorszym) wydaniu!
Jest inspirowany klasycznym sosem seczuańskim, bardzo aromatyczny, egzotycznie-orientalny - ale jednocześnie wbrew pozorom mający wiele zastosowań w kuchni.
Sekretem sukcesu Dzikiego Billa Panda i oklaskiwania go przez nasze kubki smakowe (a są to owacje na stojąco) jest połączenie różnych, pozornie skrajnych smaków – niczym pięciu mistycznych żywiołów: Słodkiego, Słonego, Kwaśnego, Ostrego.... i Czosnku. Każdy smak ma tutaj swoje miejsce, ale łączy je wspólny cel – sprawić, żeby paliło ze smakiem (i czosnkiem!).
Całość pełna jest umami, bardzo intensywna i niespotykana na polskim rynku ostrych sosów.
Mocno aromatyczna kompozycja Dzikiego Billa Panda pozwoli Ci zharmonizować dowolną potrawę, która potrzebuje balansu – bo na przykład jest zbyt płaska i mało wyrazista. I tak, ma za mało czosnku – Panda to naprawi.
Polecamy początkującym Ostrożercom i wszystkim tym, których kręcą azjatyckie klimaty. Oczywiście Dziki Bill Panda świetnie sprawdzi się z wszelakimi kluskami typu ramen, udon czy soba, potrawami stir-fry, tofu, sajgonkami – ale również udowodni swoją wartość jako dodatek do grillowanego mięsa, zwłaszcza steków albo kurczaka, warzyw, burgerów, jajek czy pieczonych ziemniaków.
Skład: Esencja zielonej herbaty, sos tamari (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), ocet balsamiczny z Modeny IGP, czosnek, olej z prażonego sezamu i soi, pasta z imbiru (imbir, woda, olej rzepakowy, cukier, sól, kwas cytrynowy, kwas octowy), miód, skrobia kukurydziana,czosnek suszony, Habanero (susz).
Pojemność netto: 200ml
Kraj pochodzenia: Polska
Poziom ostrości w skali Scoville'a: brak danych
Poziom ostrości w skali Ostrożerców:
-
Ostrość znikoma ale smak rewelacja! Dania azjatyckie z tym sosem wchodzą na zupełnie inny lepszy poziom. PolecamMateusz W. (2023-04-07)OstrośćZapachSmak
-
mógłby być ostrzejszy, natomiast jest wspaniale skomponowany, do dań azjatyckich nie znam lepszegofrancpe (2023-03-24)OstrośćZapachSmak