Ostry sos ONIMA IL MIG + z grzybami koji 148ml

ONIMA IL MIG+ to niezwykły ostry sos dla miłośników nietypowych połączeń i kuchni Azji. Oprócz ostrego czerwonego Habanero, które odpowiada za ostrość i wspaniały smak, znajdziecie w nim ryżowe Koji. A cóż to takiego? Aspergillus oryzae, czyli koji to grzyby (a właściwie gatunek pleśni), dzięki którym powstaje między innymi pasta misto, sos sojowy i sake – czyli podstawowe składniki kuchni azjatyckiej. Ten produkt zabierze Cię w podróż pełną umami, ale będzie również wszechstronny w użyciu - spróbuj go z jedzeniem, które kochasz!

Dostępność: Duża dostępność
47.76
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • Pocztex KURIER 14.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 15.79
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • InPost KURIER 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
  • Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Więcej o produkcie
Ostrość:
6/10

logo sklep Będzie Piekło

ONIMA IL MIG+ – Sos o wyjątkowej głębi smaku umami!

ONIMA IL MIG+ to niezwykły ostry sos dla miłośników nietypowych połączeń i kuchni Azji.

Oprócz ostrego czerwonego Habanero, które odpowiada za ostrość i wspaniały smak, znajdziecie w nim ryżowe Koji. A cóż to takiego? Aspergillus oryzae, czyli koji to grzyby (a właściwie gatunek pleśni), dzięki którym powstaje między innymi pasta misto, sos sojowy i sake – czyli podstawowe składniki kuchni azjatyckiej.
Grzyby koji służą do fermentacji ryżu, soi i fasoli – i mają zachwycający, mocny, grzybowy aromat.
To one są w dużej części odpowiedzialne za smak umami w fermentowanych daniach kuchni azjatyckiej.

Już wiecie, o co chodzi? Ostry sos ONIMA IL MIG+ to hołd dla umami i paprykowej ostrości!
Całość jest pięknie dopełniona czosnkiem, przyprawami i mocno nietypowym octem z sherry (długo leżakowanym w beczkach!)
To bardzo uniwersalny ostry sos, ale nie ukrywamy, że szczególnie dobrze wypada w daniach kuchni japońskiej, koreańskiej i chińskiej.

Ostrość? Wyważona, idealna dla średniozaawansowanych, smak jest pełen umami – z wyczuwalnym grzybowym aromatem.

Sos ONIMA IL MIG+ zyskał (zasłużone!) uznanie w programie "Hot Ones" – w sezonie 24 znajduje się na 6 skrzydełku.

sos ONIMA IL MIG+ ostry sos azjatycki

Do czego użyć sosu ONIMA IL MIG+?

Będzie wprost idealny do dań kuchni azjatyckiej, meksykańskiej czy fusion. Świetnie komponuje się z grillowanym mięsem, warzywami, a także jako dodatek do zup czy makaronów. Wszędzie tam, gdzie trzeba podbić smak dania!

Składniki: Puree z papryki Habanero (Papryka habanero, sól) ocet z sherry woda, cebula, oliwa z oliwek, czosnek, ryżowe grzyby koji, papryka, sól,nasiona kolendry

Alergeny: kolendra

Pojemność: 148ml
Kraj pochodzenia: USA

Poziom ostrości w skali Scoville'a: brak danych

Poziom ostrości w skali Ostrożerców:

sklep Będzie Piekło skala ostrości

Parametry:
Ostrość:
6/10
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: