Ostry sos Lubelskie Słoiki Czoch'n'Kill 110ml

Symbol: E-13A

Czoch'n'Kill to czosnkowa, fermentowana "Sriracha" na sterydach, o ostrości, która zapiera dech w piersiach!

Dostępność: Mało
39.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zostaw telefon
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • InPost Paczkomaty 24/7 14.89
  • Pocztex KURIER 14.99
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • InPost KURIER 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
  • Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99

image

Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości.
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę!
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!).
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!
Ich sosy mają bardzo limitowany nakład i zmieniają się co roku!

 

Czoch'n'Kill to czosnkowa, fermentowana "Sriracha" na sterydach, o ostrości, która zapiera dech w piersiach!

Słowo od twórców, bo to oni najlepiej są w stanie oddać ducha tego sosu:

"To kolejna w tym sezonie inspiracja płynąca ostrym sosem prosto z Tajlandii i kolejna w naszym asortymencie wersja „Srirachy” (czyli krótko fermentowanego słodkiego sosu z chili i czosnku.) Do stworzenia tego monstrum użyliśmy bardzo charakterystycznych i chyba najbardziej owocowych w smaku odmian chili, jakie uprawialiśmy w minionym sezonie: Bahamian Goat Pepper i jej ostrzejszą siostrę Bahamian Beast i ekstremalnie ostrą Peach Reaper, Wszystkie te pikantne diabły w krótkim procesie fermentacji zyskały bardzo owocowy, aromat, zachowując jednocześnie radykalną MOC!
Śmiemy twierdzić, że „Czoch N Kill” to najostrzejsza „Sriracha” 
jaką próbowaliście! 
W kuchni chilihead-a nasz słodko-ostry sos znajdzie zastosowanie nie tylko jako niezbędny dodatek do wszelkich krótko-smażonych dań kuchni wschodnioazjatyckiej, ale również do wszelkiego rodzaju dań pieczonych, smażonych grzybów, ramenów, zup - kremów!
"

Skład: ostre papryki chili (Bahamian Goat Pepper, Bahamian Beast, Peach Reaper), cukier trzcinowy, czosnek, ocet jabłkowy BIO, Ocet z Mirabelek BIO, sól kamienna z Kłodawy

 

Kraj pochodzenia: Polska!
Pojemność netto: 110ml


Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: