Ekstremalny sambal Scared Elephant z Jolokią 200ml
Ekstremalny Sambal Scared Elephant to sambal, jakiego jeszcze nie jedliście! Nie jest to produkt, który spotkacie w kebabie na rogu i na którego moc wzruszycie ramionami, o nie – ten sambal jest tak ostry, że wyciśnie z Was siódme poty! Tak jak w Indiach słonie są odstraszane od pól uprawnych poprzez wysypywanie na ich obrzeżach Nagiej Jolokii, tak i wy, którzy odważycie się go spróbować, od razu poczujecie do tej papryki respekt, na jaki zasługuje!
Ekstremalny Sambal Scared Elephant to sambal, jakiego jeszcze nie jedliście!
Nie jest to produkt, który spotkacie w kebabie na rogu i na którego moc wzruszycie ramionami, o nie – ten sambal jest tak ostry, że wyciśnie z Was siódme poty!
Tak jak w Indiach słonie są odstraszane od pól uprawnych poprzez wysypywanie na ich obrzeżach Nagiej Jolokii, tak i wy, którzy odważycie się go spróbować, od razu poczujecie do tej papryki respekt, na jaki zasługuje!
Scared Elephant to aż 38% świeżej Jolokii, która w istocie może wystraszyć słonia, ale także zabrać wasze podniebienie w szaloną przejażdżkę pełną smaku!
Oprócz mocy (ta chili jest jedną z superhots, najostrzejszych chili świata) Jolokia ma również do zaoferowaniakwiatowo-owocowy aromat i ciekawy smak (dla tych, którzy są na tyle wytrenowani, żeby to poczuć, będzie to nie lada gratka!).
Oprócz papryki znajdziecie tutaj masę smakowitych dodatków – ma być nie tylko ostro, ale też pysznie. Pasta z szalotki, warzywny bulion, czosnek, cebula i nieco papryki Rawit – ta kompozycja czyni sambal Scared Elephant nie tylko najostrzejszym, ale również niezwykle smakowitym sosem do wszechstronnego używania w kuchni.
Polecamy jako dodatek do kanapek, wrapów, kebaba, dań kuchni indyjskiej i azjatyckiej, jako składnik marynaty czy do mięs na zimno.
Sprawdzi się praktycznie wszędzie!
Skład: świeża papryka Naga Jolokia 38% (Jolokia, sól), przecier z cebuli, olej słonecznikowy, papryka rawit 6,5% (rawit, sól, ocet), sól, cukier, syrop, brązowy cukier, pasta z szalotki (szalotka 74,2%, olej słonecznikowy 10%, sól 10%, woda 5%), bulion warzywny, aromat naturalny, pasta czosnkowa (czosnek 75%, woda 22%, sól 3%), czosnek w proszku, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu, kwas octowy
Pojemność netto: 200ml
Kraj pochodzenia: Niemcy
Poziom ostrości w skali Scoville'a: brak danych
Poziom ostrości w skali Ostrożerców:
-
OstrośćZapachSmakBardzo ciekawy przyjemny aromat i słodki posmak.
-
OstrośćZapachSmakDziwny produkt zamówiony z ciekawości. Nie jest to z całą pewnością sos. Bardziej jak dżem z duszonej cebuli ze sporą ilością cukru oraz dodatkiem ostrej papryki. Konsystencja jest bardzo gęsta i trzeba to nakładać łyżeczką, bo innej opcji nie ma. Aczkolwiek przy nakładaniu na kanapkę sporo kawałków podczas smarowania z niej spada i ląduje na stole.
Na fileta sprawdza się to słabo, a na kanapkę może ok jeśli ktoś lubi cebulę + cukier.
Patrząc na etykietę i deklarowaną ilość papryki spodziewałem się czegoś dosyć mocno ostrego, a w praktyce ostrość mocno zawodzi.
Dla mnie definitywnie nie jest do produkt, który bym powtórzył.