- Ostre sosy
- Papryki
- Inne
- Nasze Bestsellery
- Nowości
- Promocje
- O nas
- Skala Ostrości
-
Wiedza
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA









Ostre puree z papryki Bhut Jolokia 100ml
Puree Naga Bhut Jolokia to nic innego, jak świeża, niezwykle paląca papryka zmielona z niewielką ilością soli - forma wprost idealna do gotowania. Ten piekielny superhot rodem z Indii sprawdzi się wtedy, kiedy nie ma dostępu do świeżych chili – to puree zachowało 100% ich smaku i aromatu! Ale zalecamy ostrożność...w końcu papryka Naga Bhut Jolokia, zwana też Ghost pepper to jedna z najostrzejszych papryk na świecie – osiąga aż do 1 000 000 SHU!
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- Pocztex KURIER 14.99
- InPost Paczkomaty 24/7 15.79
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Puree Naga Bhut Jolokia to nic innego, jak świeża, niezwykle paląca papryka zmielona z niewielką ilością soli - forma wprost idealna do gotowania.
Ten piekielny superhot rodem z Indii sprawdzi się wtedy, kiedy nie ma dostępu do świeżych chili – to puree zachowało 100% ich smaku i aromatu! Ale zalecamy ostrożność...w końcu papryka Naga Bhut Jolokia, zwana też Ghost pepper to jedna z najostrzejszych papryk na świecie – osiąga aż do 1 000 000 SHU!
W jej ojczyźnie używa się jej do odstraszania słoni od pól uprawnych – kiedy tylko poczują jej smak, oddalają się w podskokach :)
Często służy również do produkcji gazu pieprzowego...
Zdecydowanie rekomendujemy ją zaawansowanym użytkownikom ostrości – to puree to ponad 80% tego superostrego chili.
W warstwie smakowej Naga Jolokia jest bardzo specyficzna, lekko owocowa i metaliczna niczym krew - ale to odczucia dostępne wyłącznie koneserom i tym o mocnych żołądkach.
Resztę po prostu Będzie Piekło!
(prawdopodobnie więcej niż raz)
To puree ma bardzo prosty skład, jest idealne do marynat, grillowanego mięsa, ryb, zup, curry, sosów na bazie pomidorów, sals i past. Jolokia jest mocno uniwersalną papryką dla tych, którzy potrafią wytrzymać jej ogień.
Odważni mogą spróbować go na kanapce albo jako ekstremalny dodatek do pizzy, makaronu czy zapiekanki - ogranicza Was tylko wyobraźnia! (i zdrowy rozsądek)
Skład: papryka Naga Bhut Jolokia (82%), sól, kwas octowy.
Pojemność: 100ml
Pochodzenie: Ekwador
Ostrość w skali Ostrożerców:
-
Polecamy
-
Produkty podobne
-
Inni Klienci kupili również