
Aji Amarillo to nietypowa, rzadko spotykana ostra papryczka rodem z Peru.
To puree to nic innego, jak przecier z tej wyjątkowej odmiany, którym możecie się rozkoszować o każdej porze roku!
Złocista, słodkawa, lekko pikantna – o pięknym, przypominającym świeżo zerwane pomidory zapachu. Chili Aji Amarillo w smaku jest niezwykle zbalansowana, bardzo owocowa, przypominająca nutami mango – nie można jej porównać do żadnej innej znanej nam ostrej papryki. Uwielbiamy ją!
Prawdziwy rarytas - to jedna z najstarszych odmian chili, używana od tysięcy lat w peruwiańskich Andach.
Jeśli chodzi o poziom palenia, Aji Amarillo polecamy początkującym i średniozaawansowanym miłośnikom chili - średnia moc tej papryczki to około 15 000 SHU.

To puree ma prosty skład i jest idealne do marynat, grillowanego mięsa, ryb, zup, curry, sosów na bazie pomidorów, sals i past.
Powstało z połączenia ostrej papryki macerowanej w soli przynajmniej przez 6 miesięcy i odrobiny kwasu octowego (żeby powstrzymać fermentację)
Uszczęśliwi tych, którzy kochają kuchenne eksperymenty, nada się do dań kuchni meksykańskiej i innych dań rodem z Ameryki Łacińskiej.
Puree Aji Amarillo to egzotyka w twojej kuchni!
Skład: papryka Aji Amarillo (82%), sól, kwas octowy.
Pojemność: 100ml
Pochodzenie: Peru
Poziom ostrości w skali Ostrożerców:

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.