• Zestaw 5 ostrych sosów Dziki Bill DEGUSTATOR Babushka, Jalapeno, Iskra, Habanero X, YOLO 5 x 200 ml

Symbol: F-36

Zestaw Dziki Bill DEGUSTATOR, bo tak go nazwaliśmy, to pełen przegląd przez ofertę polskiej marki ostrych sosów Dziki Bill. Testuj, baw się, ciesz się różnorodnością smaków i poziomu palenia. Zestaw ten sprawdzi się wspaniale jako prezent – sosy znajdują się w bardzo porządnie wykonanym, kartonowym pudełku z logo. Prezentują się naprawdę atrakcyjnie – ten zestaw cieszy nie tylko podniebienie, ale i oko!

175.25
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 13.99
Odbiór osobisty 0
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 13.99
InPost Paczkomaty 24/7 14.89
Pocztex KURIER 14.99
InPost KURIER 14.99
Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
InPost KURIER (Pobranie) 16.99
InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 18.99
Dostępność Mało

image

Zestaw Dziki Bill DEGUSTATOR, bo tak go nazwaliśmy, to pełen przegląd przez ofertę polskiej marki ostrych sosów Dziki Bill. Testuj, baw się, ciesz się różnorodnością smaków i poziomu palenia. Zestaw ten sprawdzi się wspaniale jako prezent – sosy znajdują się w bardzo porządnie wykonanym, kartonowym pudełku z logo. Prezentują się naprawdę atrakcyjnie – ten zestaw cieszy nie tylko podniebienie, ale i oko!

 

Zestaw zawiera:

- Dziki Bill Jalapeno 200ml
-Dziki Bill Babushka 200ml
- Dziki Bill Iskra 200 ml
- Dziki Bill Habanero X 200ml
- Dziki Bill YOLO 200ml

Słowo o zawartości:

Dziki Bill Jalapeno to pyszne i palące połączenie soczystych papryczek Jalapeno i bardzo aromatycznego kminu rzymskiego, zwanego cuminem.
Wyrazisty, a zarazem bardzo przyjemny w smaku - najpierw zaskoczy Was bardzo intensywny aromat Jalapeno, jego kwaskowaty i świeży, lekko trawiasty smak, typowy dla tej meksykańskiej papryki - całość dopełniona nieco orientalnym smakiem kminu. Ten zieloniutki przyjemniaczek z pewnością wywoła znajome mrowienie w Twoim podniebieniu! Na samo wspomnienie cieknie nam ślinka...
Składniki: papryka Jalapeno (21%), cebula, przecier pomidorowy (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ocet jabłkowy, czonske, woda, cukier, olej rzepakowy, sól, kmin rzymski 

Dziki Bill Babushka to smak polskiego ogrodu pełnego aromatycznych śliwek, takiego, jaki pamiętacie z dzieciństwa u babci. To smak jagód z tajemniczego, ciemnego lasu, do którego wchodziliście pełni obaw, trzymając się babcinej spódnicy... Dobra, wróćmy z krainy nostalgii do rzeczywistości: Dziki Bill Babushka przypomina przedzieranie się przez krzaki jagód i śliwkowy sad, drąc się w niebogłosy, bo w gębie macie najostrzejszą paprykę z grządki babci. Okej, może wasza babcia nie sadziła piekielnego Habanero, a w dzieciństwie była to zwykła Czuszka, ale rozumiecie klimat. Paliło.
Jest owocowo, aromatycznie i słodko (miód! Prawdziwy!), ale nad wszystkim krąży Habanero, jak osa nad szklanką oranżady.

Składniki: przecier pomidorowy, powidła śliwkowe, sok z jagód, ocet jabłkowy, woda, cukier, miód, susz papryki habanero, sól.

Dziki Bill Iskra rozpali w Tobie najdziksze pragnienia i żądze grillowania, pieczenia, smażenia...
Szczerze? Tak naprawdę po prostu będziesz szukał wymówki i sposobu, żeby jej użyć.
Iskra to naprawdę dobrze skonstruowany BBQ w stylu St. Louis – wyraziście pikantny, na słodkawej pomidorowej bazie, z dodatkiem ostrej musztardy, miodu, czosnku, wędzonej papryki... i oczywiście z solidną kropelką whiskey! 

W warstwie palenia czekają na Ciebie doznania pochodzące z tropikalnego Habanero, wyrazistej i lekko kwaskowatej Cayenne oraz Trinidad Scorpiona – drugiej najostrzejszej papryki na świecie.

Składniki: Przecier pomidorowy, musztarda, ocet jabłkowy, cebula, cukier, miód, sok z cytryn, olej rzepakowy, czosnek, dym w płynie, sól, whisky, Habanero, Cayenne, pieprz czarny, papryka wędzona, sos sojowy, papryka Trinidad Moruga Scorpion

Sos Dziki Bill Habanero X to kiedyś drugi najostrzejszy z sosów Dzikiego Billa - oparty na mocy piekielnego Habanero! Oprócz ostrości - zdecydowanie nie ustępuje smakiem pozostałym wersjom.
Na uderzenie ostrości nie trzeba długo czekać, a jego smak i palenie utrzymują się przez dłuższy czas. Głęboki, lekko słodkawy z nutą paprykowej kwasowości - to właśnie on. Ani się obejrzysz, a nadejdzie mocarne Habanero...

Habanero X smak pomidorowej bazy ustępuje lekkiej słodyczy i wędzonemu posmakowi uzyskanemu dzięki zastosowaniu wędzonej papryki i syropu klonowego.
Składniki: przecier pomidorowy (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), papryka habanero, cebula, sok z cytryny, cukier, ocet jabłkowy, syrop klonowy, olej rzepakowy, wędzona papryka, czosnek, sól

 

Sos Dziki Bill YOLO to sos oparty na trzeciej najostrzejszej papryce na świecie – Nagiej Jolokii (Bhut Jolokia), która zdecydowanie przypadnie do gustu fanom serii!
Ostrzejszy, bardziej wyrazisty i pełen charakteru smak – po prostu #YOLO! Na pierwszy plan wysuwa się nasza tytułowa bohaterka – Jolokia – czyniąc smakowite i ostre wejście, potem nadchodzi chwilka pozornej słodyczy pochodzącej z pomidorów oraz wisienka na torcie w postaci świetnie skomponowanych przypraw... To jednak nie koniec - jego ogień rozwija się powoli i nieustępliwie zostawiając w ustach przyjemne palenie i chęć na więcej!
Uwaga, możecie też trafić na ziarenko mocy. Może zapiec :)
Składniki: Papryka Naga Jolokia (32%), przecier pomidorowy (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ocet, cebula, sok z cytryny, cukier, olej, czosnek, sól

 

Wszystkie sosy wyprodukowano w Polsce
Pojemność: 5 x 200 ml

  • Bardzo fajny zestaw na prezent (np. dla siebie).

    Przekrojowo:
    - Babushka - jagodowo-śliwkowy aromatyczny sos ostry
    - Jalapeno - dość delikatny, natomiast świeży sos uniwersalny
    - Habanero X - mocniejszy od Jalapeno, aromatyczny sos uniwersalny
    - Iskra - fajny ostrawy sos BBQ
    - YOLO - najmocniejszy w tym zestawieniu sos ostry

    Ogólnie to zestaw fajny do ogólnego zastosowania kulinarnego jak i dla początkujących fanów ostrości - można sobie zrobić próbę wytrzymałości i zwiększać z czasem tolerancję.
    Maciek J. (2022-03-17)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie