
Oto pierwszy polski OSTRY sos BBQ i kolejna świetna pozycja od Dzikiego Billa!
Jesteś fanem dymiącego rusztu i skwierczących pyszności?
Dziki Bill Iskra rozpali w Tobie najdziksze pragnienia i żądze grillowania, pieczenia, smażenia...
Szczerze? Tak naprawdę po prostu będziesz szukał wymówki i sposobu, żeby jej użyć.
Iskra to naprawdę dobrze skonstruowany BBQ w stylu St. Louis – wyraziście pikantny, na słodkawej pomidorowej bazie, z dodatkiem ostrej musztardy, miodu, czosnku, wędzonej papryki... i oczywiście z solidną kropelką whiskey!
W warstwie palenia czekają na Ciebie doznania pochodzące z tropikalnego Habanero, wyrazistej i lekko kwaskowatej Cayenne oraz Trinidad Scorpiona – drugiej najostrzejszej papryki na świecie.
Spokojnie, to nie sos-morderca – poziom pieczenia jest bardzo przyjemny, umiarkowany i stworzony z myślą o używaniu w solidnych ilościach. Właśnie dlatego sos Dziki Bill Iskra świetnie sprawdzi się jako marynata do grilla, sos do pieczonego czerwonego mięsa, drobiu czy ziemniaków... w sumie, to moglibyśmy długo wymieniać.
Wbrew pozorom jest to również bardzo wszechstronny sos stołowy codziennego użytku – dogaduje się z parówkami, jajecznicą czy daniami z dużą ilością żółtego sera.
Całość jest słodkawo-dymna, z wyraźnym paprykowym i pomidorowym akcentem, nutą whiskey i przypraw.
To sos, do którego od zawsze tęsknił Twój grill!

P.S: Wielka butla 500ml starczy na dłużej – albo na porządne posiedzenie z przyjaciółmi :)
Bez polepszaczy smaku, konserwantów i barwników. Produkt wegetariański.
Składniki: Przecier pomidorowy, musztarda*, ocet jabłkowy, cebula, cukier, miód, sok z cytryn, olej rzepakowy, czosnek, dym w płynie, sól, whisky, Habanero, Cayenne, pieprz czarny, papryka wędzona,sos sojowy*, papryka Trinidad Moruga Scorpion
*alergeny
Pojemność: 500ml
Wyprodukowano w Polsce!
Poziom ostrości w skali Scoville'a: brak danych
Poziom ostrości w skali Ostrożerców:
