
Seria sosów Dziki Bill narodziła się w Polsce - z pasji do ostrości dwóch wielkich jej fanów.
To sosy, które nie idą na żadne kompromisy - są palące, wykonane ze 100% naturalnych składników i uzależniająco smaczne!
Sos oparty na trzeciej najostrzejszej papryce na świecie – Nagiej Jolokii (Bhut Jolokia) zdecydowanie przypadnie do gustu fanom serii!
Ostrzejszy, bardziej wyrazisty i pełen charakteru smak – po prostu #YOLO!
Jaki jest ten Dziki Bill? Na pierwszy plan wysuwa się nasza tytułowa bohaterka – Jolokia– czyniąc smakowite i
ostre wejście, potem nadchodzi chwilka pozornej słodyczy pochodzącej z pomidorów oraz wisienka na torcie w postaci świetnie skomponowanych przypraw... To jednak nie koniec - jego ogień rozwija się powoli i nieustępliwie zostawiając w ustach przyjemne palenie i chęć na więcej!
Uwaga, możecie też trafić na ziarenko mocy. Może zapiec :)
Dzikiego Billa #YOLO polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom i wszystkim tym, którzy kochają sosy pełne smaku! Jak każdy Dziki Bill – uzależnia :)
To bardzo uniwersalny stołowy sos – nada się do wszystkiego, co kochacie! Pizzy, kanapek, zapiekanek, makaronu, parówek, sałatki, jako składnik marynaty czy dodatek do pieczonych warzyw/mięsa. Eksperymentuj i używaj jak lubisz - #YOLO!
Sos Dziki Bill #YOLO podobnie jak pozostałe z tej serii nie posiada posmaku octu.
Prawdziwa gratka dla tych, którym przeszkadzają kwaśne i octowe ostre sosy.
100% naturalnych składników i co najważniejsze – 100% POLSKIEJ PAPRYKI!
Składniki: Papryka Naga Jolokia (32%), przecier pomidorowy (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), ocet, cebula, sok z cytryny, cukier, olej, czosnek, sól
Pojemność: 200ml
Kraj pochodzenia: Polska
Nota od autorów:
"Sosy Dziki Bill są i będą produkowane z naturalnych składników.
Dziki Bill nie zawiera też żadnych sztucznych konserwantów, barwników ani polepszaczy smaku.
Smak zawsze będzie dla Nas ważniejszy niż ostrość, ale nigdy nie zawiedziemy fanów ostrej kuchni.
Papryczki zawsze są i będą selekcjonowane, tak, żeby do butelki trafiły jedynie te najwyższej jakości.
Nasze sosy są i pozostaną wegańskie. W sprawie jakości nigdy nie pójdziemy na kompromis.
Dziki Bill zawsze będzie zaskakiwał i dawał radość płynącą z doświadczania ostrych smaków."
- Ryszard Sierotnik & William Scott Shaw, miłośnicy ostrych sosów i ojcowie Dzikiego Billa
Ostrość w skali Scoville'a: brak danych
Ostrość w skali Ostrożerców:
