Sos Iguana En Fuego 148ml
UWAGA. BARDZO OSTRY SOS! „En Fuego" to po hiszpańsku - „w ogniu". Tak też będą się czuły Wasze usta i wnętrzności po spotkaniu z tym ogniście ostrym sosem! Iguana En Fuego to produkt tylko dla odważnych miłośników ostrości, którzy nie boją się zmierzyć ze smokiem. Aromatyczne Habanero i piekielnie ostra oleożywica z papryki sprawią, że Wasze mózgi zapłoną a oczy napełnią się łzami. OSTROŚĆ:
UWAGA. BARDZO OSTRY SOS.
Iguana to marka sosów o iście ognistym temperamencie - oto jaszczury prosto z Kostaryki!
Iguana En Fuego to najostrzejszy sos z całej serii - lepiej uważajcie, kąsa dotkliwie!
„En Fuego" to po hiszpańsku - „w ogniu".
Tak też będą się czuły Wasze usta i wnętrzności po spotkaniu z tym ogniście ostrym sosem...
Iguana En Fuego to produkt tylko dla odważnych miłośników ostrości, którzy nie boją się zmierzyć ze smokiem.
Aromatyczne, lekko owocowe papryczki Habanero i piekielnie ostra oleożywica z papryki sprawią, że Wasze mózgi zapłoną a oczy napełnią się łzami (czyżby radości?)
Na osłodę tej nieposkromionej ostrości producent proponuje ananasa, sok z limonki, papaję oraz marakuję, które nadają sosu subtelnie owocowego posmaku tej piekielnej mieszance.
Niewiele to pomaga, kiedy tak pali, ale zdecydowanie wzbogaca walory smakowe Iguany En Fuego.
Przeznaczenie: To bardzo ostry sos. Nie ma takiej rzeczy, która nie smakowałaby z nim dobrze :) Dodaj go do wszystkiego - kanapek, pizzy, zapiekanek, szefowi do kawy, podaruj przyjacielowi lub wrogowi.
Ogranicza Was tylko wyobraźnia!
Pojemność:148ml
Kraj pochodzenia: Kostaryka
UWAGA. BARDZO OSTRY SOS. Od chwili zakupu całe ryzyko związane z niewłaściwym użyciem produktu przechodzi na Kupującego.
Nie podawać dzieciom poniżej 16 r.ż i osobom cierpiącym na chorobę wrzodową.
Składniki: Papryka Habanero, woda, ocet trzcinowy, cebula, ananas, sok z limonki, oleożywica z papryki, papaja, marakuja, marchew, sól, cebula granulowana, cukier, guma ksantanowa, czosnek granulowany, kwas askorbinowy (wit. C)
Ostrość w skali Scoville'a:
-
OstrośćZapachSmakBardzo przyjemna, jak ja to mówię turystyczna ostrość, nie dominuje potrawy, a nadaje jej mocy. Z bukietu owoców czuć wyraziście cytrynę, reszta tak jakby zanikła, no i oczywiście oleożywica, charakterystyczny smak i zapach.
-
OstrośćZapachSmakBardzo dobry do ryżu i makaronów, Sos jest z jednej strony na tyle ostry, że powoduje pieczenie w ustach a z drugiej da się wyczuć jeszcze poszczególne składniki sosu. Polecam
-
OstrośćZapachSmakSos stosunkowo ostry, lecz spodziewałem się lepszego smaku i tu się mocno zawiodłem.
-
OstrośćZapachSmakPróbowana z łyżeczki w kilka chwil powoduje na języku uczucie lekkiego poparzenia wrzątkiem. Ale paradoksalnie jest to przyjemne uczucie. Ostrość pewnie oscyluje około 100 000 SHU, więc ma moc.
W przypadku dodawania do kanapek świetnie się z nimi komponuje, a żar zmienia się w przyjemne, choć bardzo mocne rozgrzewanie jamy ustnej.