

Sos Bravado Ghost Pepper & Blueberry 148ml
Sos Bravado Ghost Pepper Blueberry zabierze Was w podróż do krainy palącej i mrocznej słodyczy. Użyta w nim piekielna papryka Ghost (czyli Naga Jolokia), znana większości Ostrożerców jako jedna z najostrzejszych chili na świecie, gra tutaj pierwsze skrzypce – wspólnie z ogromną ilością...jagód. Nie jest to jednak przesłodzony ulepek – w tym sosie nie ma ani grama dodanego cukru! Cała świeżość, naturalna słodycz i delikatna kwaskowatość jagód świetnie komponują się ze specyficznym smakiem i dojmującym paleniem Jolokii.
SOS WYKORZYSTANY W SEZONIE 3 HOT ONES
Bravado Spice Co. to śmiała i pełna ostrości mała firma, której misją są odważne i nowe kompozycje smakowe. Ich sosy powstały z czystej miłości do jedzenia i dążenia do uzyskania idealnego, wyrazistego i pełnego ostrości smaku! To pasjonaci, których dokonania docenił program MasterChef oraz słynne Hot Ones. Jak mówią sami twórcy "Smak jest wszystkim! Naszą pasją są nasi klienci i szokowanie ich naszymi produktami które są zupełnie odmienne od tego co można znaleźć na rynku!". Ich sosy wygrywają liczne nagrody na międzynarodowych konkursach ostrych sosów i powoli podbijają również stary kontynent – spróbujcie sami!
Sos Bravado Ghost Pepper Blueberry zabierze Was w podróż do krainy palącej i mrocznej słodyczy.
Użyta w nim piekielna papryka Ghost (czyli Naga Jolokia), znana większości Ostrożerców jako jedna z najostrzejszych chili na świecie, gra tutaj pierwsze skrzypce – wspólnie z ogromną ilością...jagód.
Tak, dobrze przeczytaliście – to sos z czarnymi jagodami! Nie jest to jednak przesłodzony ulepek – w tym sosie nie ma ani grama dodanego cukru!
Cała świeżość, naturalna słodycz i delikatna kwaskowatość jagód świetnie komponują się ze specyficznym smakiem i dojmującym paleniem Jolokii.
Całość przyprawiona jest prosto, skromnie i genialnie: duża ilość świeżo zmielonego czarnego pieprzu, szczypta soli morskiej i delikatny ocet z białego wina.
Sos Bravado Ghost Pepper Blueberry to z pewnością sos nietuzinkowy – polecamy koneserom połączenia ostrości z owocami i wszystkim tym, którzy lubią nietypowe i nowe smaki. Skromność w dodatkach jest siłą tego sosu – jest ostry, a jednocześnie bardzo smakowity, o mocno wybijającym się owocowym aromacie i paprykowym, lekko kwaskowatym, wytrawnym smaku.
Polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom, palenie jest intensywne, ale nie mordercze – pokochacie go za kompozycję! Spróbujcie go z czerwonym mięsem, kaczką, pieczonymi warzywami, jako składnik dressingu do sałatki - ogranicza Was tylko wyobraźnia!
100% bez konserwantów, barwników i sztucznych dodatków!
Nagrody:
2015 – Fabulous Food Show – 1wsze miejsce
2016 – Fabulous Food Show – 1wsze miejsce
2014 – Houston Hot Sauce Festival – 1wsze miejsce
2015 – Houstron Hot Sauce Festival – 1wsze miejsce
2016 i 2017 – Austin Hot Sauce Festival – 3cie miejsce
2015 i 2018 – Zestfest – 3cie miejsce
Składniki: jagody, ocet z białego wina, papryka Naga Jolokia (Ghost), sól morska, czarny pieprz
Pojemność: 148ml
Kraj pochodzenia: USA
Poziom ostrości w skali Scoville'a: brak danych
Poziom ostrości w skali Ostrożerców:
-
OstrośćZapachSmakKonsystencja i smak soku z jagód. Ponieważ to miał być sos a nie sok więc jestem bardzo zawiedziony. Nie znalazłem zastosowania dla tego produktu w swojej kuchni. Strata pieniędzy.
-
OstrośćZapachSmakBardzo ciekawy smak. Niewyczuwalny ocet, co bardzo sobie cenię. Ostry, ale nadal można spróbować samego na łyżeczce. Jedyna wada jak dla mnie to konsystencja - jest bardzo rzadki.