
Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości.
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę!
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!).
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!
Ich sosy mają bardzo limitowany nakład i zmieniają się co roku!
Jesienny Lajcik to intensywny, uniwersalny sos dla tych mniej zaawansowanych Ostrożerców. Tak, pierwszy raz w historii Lubelskich Słoików to produkt dla tych, którzy nie pragną dojmujących doznań kapsaicynowych! Ci, którzy zawsze chcieli spróbować ich śmiałych sosów, a jednak troszkę się bali - Jesienny Lajcik jest dla Was!
Mocno paprykowy, z nutą czarnej trufli, czosnkiem i delikatnym octem jabłkowym - nadaje się praktycznie do każdego dania.
Słowo od twórców, bo to oni najlepiej są w stanie oddać ducha tego sosu:
"Przyjemnie ostry, lekko pikantny, aksamitny, delikatnie paprykowy… jak dziwnie brzmią te słowa wypowiadane z naszych przepalonych ust… Ale właśnie taki jest on: Jesienny Lajcik - Sos z pieczonych, czerwonych papryczek Padrón, słodkich Sugar Rush i Lemon Drop. Początkowo poczujesz sympatyczny aromat pieczonych papryk, lekką cytrusową słodycz z bardzo delikatną, pikantną orzechową końcówką.
Ten sos jest bardzo uniwersalny: Pasuje jak ulał do mącznych cudów kuchni włoskiej jak makarony, bruschetta, pizza... Posłuży również jako zacny dip do Twoich szalonych autorskich przekąsek..."

Skład: Pieczone papryczki Padrón, papryki chili (Sugar Rush Stripey, Lemon Drop Stripey), ocet jabłkowy BIO, czosnek, czarna trufla, sól kamienna z Kłodawy, cukier trzcinowy
Kraj pochodzenia: Polska!
Pojemność netto: 100ml
Ostrość w skali Ostrożerców: 4/10

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.