Ostry Sos Hellfire The Elixir 200ml
Oto przed Wami wielokrotnie nagradzany sos od Hellfire – w iście karaibskim stylu! Napakowany słonecznym, pomarańczowym Habanero, piekielnymi papryczkami Moruga Scorpion i równie nieustępliwym 7 Pod Primo – zdecydowanie podkręci atmosferę w Waszej kuchni! To pozycja pełna nie tylko papryki, ale również egzotycznych owoców: mango, mandarynek, papai, ananasa, brzoskwiń – to wszystko doprawione bardzo aromatycznymi przyprawami i karaibskim rumem!
Oto przed Wami wielokrotnie nagradzany sos od Hellfire – w iście karaibskim stylu!
Napakowany słonecznym, pomarańczowym Habanero, piekielnymi papryczkami Moruga Scorpion i równie nieustępliwym 7 Pod Primo – zdecydowanie podkręci atmosferę w Waszej kuchni!
To pozycja pełna nie tylko papryki, ale również egzotycznych owoców: mango, mandarynek, papai, ananasa, brzoskwiń – to wszystko doprawione bardzo aromatycznymi przyprawami!
Lekko słodko-korzenną nutę sos Hellfire The Elixir zawdzięcza dodatkowiwanilii, cynamonu, goździków, ziela angielskiego, imbiru...a także curry i kminu rzymskiego!
Fantazyjną kompozycję wieńczy kropla ciemnego rumu – w końcu hej, to sos w stylu karaibskim, rum jest niezbędny!
Całość to wyraziście paprykowy sos z intensywnie wyczuwalną słodko-korzenną nutą – potrafi uzależnić...
Moc jest wyrazista, ale nie mordercza – zadowoli średniozaawansowanych i tych, którzy kochają pyszne, nietypowe i owocowe sosy.
Nagrody:
2014 Screaming MiMi, NYC Hot Sauce Expo za najlepszy ostry sos z owocami
Składniki: ocet destylowany, mango, pomarańczowa papryka Habanero, mandarynki, papryka Moruga Scorpion, czerwona papryka 7 Pod Primo, papaja, ananas, ciemny rum, brzoskiwinie (brzoskwinie, woda, kwas askorbinowy, kwas octowy, naturalny aromat, cukier), cukier, czosnek, cukier brązowy, ziele angielskie, ekstrakt z wanilii, imbir, curry, cynamon, kmin rzymski, goździki
Pojemność: 200ml
Kraj pochodzenia: USA
-
OstrośćZapachSmakSos bardzo rzadki przez co na cokolwiek się go da, to po prostu spływa. Ocet, ocet i jeszcze raz ocet. Przy pierwszym niuchnięciu aż mi ryj wykręciło. Lubię sosy octowe, ale ten składa się głównie z octu.
Smak: Ocet + habanero + słodkość z owoców.
Zapach: Ocet + słodkość owoców
Ostrość: Cała łycha stołowa coś tam pali, ale polane na mięso mało co czuć.
Ciężko mi go polecić, a szczególnie przy absurdalnej cenie prawie 60 zł. 25 zł jeszcze by warto dać, ale nic powyżej tego. -
OstrośćZapachSmakSos średnio ostry, smakowo za to bomba. Mógłby być nieco gęstszy - ma tendencję do spływania.