Supeostre puree ChilliMaga z Habanero i Jolokii, 60g
Habanero i Bhut Jolokia– ten piekielnie palący duet z pewnością rozgrzeje Cię do czerwoności! Co, już płaczesz? Oj, przecież wszyscy wiemy, że tego właśnie chcesz ;) Masz ochotę na węgierski gulasz, indyjski dahl czy klasyczną, polską pomidorową? Bez względu na to, do jakiej kuchni świata „zawędrujesz”, przekonasz się, że puree od Chillimaga przenosi ją na zupełnie inny poziom, nie tylko bólu! Twoje kubki smakowe rozgrzeje najpierw świeży smak papryczek Habanero i Jolokii, poczujesz słoność, a potem naprawdę PORZĄDNY ogień.
Habanero i Bhut Jolokia– ten piekielnie palący duet z pewnością rozgrzeje Cię do czerwoności!
Co, już płaczesz? Oj, przecież wszyscy wiemy, że tego właśnie chcesz ;)
Masz ochotę na węgierski gulasz, indyjski dahl czy klasyczną, polską pomidorową?
Bez względu na to, do jakiej kuchni świata „zawędrujesz”, przekonasz się, że puree od Chillimaga przenosi ją na zupełnie inny poziom, nie tylko bólu! Twoje kubki smakowe rozgrzeje najpierw świeży smak papryczek Habanero i Jolokii, poczujesz słoność, a potem naprawdę PORZĄDNY ogień.
Dozuj swoje szczęście za pomocą wykałaczki lub czubkiem łyżeczki do kawy. Ostrzegaliśmy!
Do czego? Ha! Wymieszaj go z majonezem i stwórz iście ognisty dip, umieść na talerzu obok soczystego steka i dekilatnie dozuj do każdego kęsa, aż na czole pojawią się kropelki potu. Możesz zaostrzyć nim dowolny gulasz, mięsny sos, zupę czy marynatę. Eksperymentuj!
Skład: papryczki Habanero (45%) i Bhut Jolokia (35%), sól kuchenna (20%).
Pojemność: 60g
Po otwarciu przechowywać w lodówce!
Kraj pochodzenia: Czechy
Poziom ostrości w skali Scoville'a:brak danych
Poziom ostrości w skali Ostrożerców: