• Sos Iguana Radioactive Atomic Pepper 148ml

Symbol: OS-144

To iście BOMBOWY produkt o zawartości ponad 60% papryki - zdecydowanie nie dla tych o słabych sercach i wrażliwych żołądkach. Soczysty miks papryk Habanero, Cayenne i Tabasco jest tak ostry, jak tylko może znieść zdrowa (no, w miarę) na rozumie osoba. To ostry sos w 100% z natury, bez ekstraktu - stworzony w trakcie kuchennych eksperymentów, nie w laboratorium. Idealny dla fanów po prostu papryki - paląca ostrość nastaje stopniowo, buduje atmosferę i rozgrzewa do czerwoności dzięki zupełnie naturalnej, paprykowej mocy! OSTROŚĆ: 

Ostrość 2,5/5
Brak towaru
28.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 48h
Cena dostawy 11
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 11
Kurier Pocztex48 12.5
Paczkomaty InPost (Pobranie) 13.5
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 14.5
Kurier DPD 17.5
Kurier DPD (Pobranie) 20.5
Dostępność Brak towaru

Będzie Piekło ostre sosy z chili habanero naga jolokia

Iguana to marka sosów prosto z Kostaryki - dla wszystkich kochających smakowite, wyraziste i piekielnie ostre połączenia! Wielkim atutem całej serii markującej się dorodnym legwanem o imieniu Iggy jest czerpanie inspiracji z kuchni karaibskiej, jej ducha i filozofii. Iguana to sosy z duszą - połączenie pasji do jedzenia oraz nieustannej ciekawości, dobrego humoru, najlepszej jakości składników i szczypty pozytywnej energii!

A więc mówicie, że lubicie ostro - ale jednocześnie naturalnie i bez dodatku ekstraktu?
Sos Iguana Radioactive Atomic Pepper to prawdziwie BOMBOWA rzecz dla Was!
Oto sos posiadający50% więcej mocy niż klasyczna Iguana XXX - i jeszcze więcej paprykowego smaku!

To produkt o zawartości ponad 60% papryki - zdecydowanie nie dla tych o słabych sercach i wrażliwych żołądkach.
Soczysty miks papryk Habanero, Cayenne i Tabasco jest tak ostry, jak tylko może znieść zdrowa (no, w miarę) na rozumie osoba.
To ostry sos w 100% z natury, bez ekstraktu - stworzony w trakcie kuchennych eksperymentów, nie w laboratorium. Idealny dla fanów po prostu papryki - paląca ostrość nastaje stopniowo, buduje atmosferę i rozgrzewa do czerwoności dzięki zupełnie naturalnej, paprykowej mocy!


Iguana Radioactive Atomic Pepper to również sos pełen smaku - zbudowany na bazie z soczystej marchewki, pomidorów, czosnku i cebuli - ze świeżym dodatkiem soku z limonki. To tak na osłodę pieczenia, bo jest nieliche - choć jednocześnie nie mordercze i wszechogarniające, tak jak to ma miejsce przy sosach z ekstraktem.

Pokochacie Iguanę Radioactive Atomic Pepper za moc i smak! To idealna kompozycja, która pozwoli cieszyć się Wam aromatem papryki Cayenne, Habanero i Tabasco - oraz da Wam szansę doświadczyć spontanicznego samozapłonu w ustach!

Używajcie ostrożnie - może wybuchnąć!

Składniki: Papryka Habanero 32%, papryka Cayenne 22%, papryka Tabasco 18%, marchew, cebula, sok z limonki, ocet, pasta pomidorowa, sól, czosnek, kwas askorbinowy (witamina C)

Przeznaczenie: Hej, to ostry sos - i to o niezłej mocy! Spróbuj go w swoich ulubionych potrawach - da im niezłego, a przede wszystkim naturalnego KOPA! Świetny do pizzy, burgerów, jajek - a nawet schabowego! Odczaruj swoje jedzenie - ogranicza Cię tylko wyobraźnia!

Pojemność: 148ml
Kraj pochodzenia: Kostaryka

Ostrość w skali Scoville'a: brak danych

Ostrość w skali Ostrożerców:

image

  • Sos zużyłem w 4 dni. Nie spodziewałem się nie wiadomo jakiej ostrości sosu, który na tej stronie otrzymał 3/5 papryczek w skali ostrości, ale ten sos jest tak "delikatny", że spokojnie dałbym mu 2, gdzie muszę zaznaczyć, iż sos Dziki Bill Habanero X, o ile dobrze pamiętam też miał 3/5 papryczek w skali ostrości, a był ZNACZNIE BARDZIEJ wyczuwalny jeśli chodzi o ostrość. W tym wypadku lejesz sos jak wodę z kranu i prawię nic nie czujesz. Sam zapach i smak dobry lecz nie jakiś wybitny, identycznie smakuje "biedronkowy" sos Tabasco, ale to pewnie wina tego, że sosy robione są z tych samych papryczek. Dla amatorów będzie to świetny sos, dla średnio-zaawansowanych będzie po prostu przyzwoity.
    Archgoat (2018-01-15)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie