- Ostre sosy
- Papryki
- Inne
- Nasze Bestsellery
- Nowości
- Promocje
- O nas
- Skala Ostrości
-
Wiedza
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA



Papryka Cayenne Red suszona w proszku 50g
Papryka Cayenne to jedna z najbardziej rozpowszechnionych papryk na świecie – składnik wielu sosów-legend, np. Frank's Red Hot czy Texas Pete. W Polsce zwana często mylnie „pieprzem Cayenne”, choć z pieprzem (piper nigrum) nie ma nic wspólnego – to odmiana papryki (capsicum annum). Ta chili ma bardzo charakterystyczne, długie i dość wąskie strąki, które wybarwiają się na piękny, ogniście czerwony kolor. W takim stanie jest też najczęściej i najchętniej zbierana i przetwarzana – ma szerokie zastosowanie w kuchni. Papryka Cayenne osiąga średnio 30 000 – 50 000 SHU – polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom!
- Odbiór osobisty 0,00 zł
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14,59 zł
- Pocztex KURIER 14,99 zł
- InPost Paczkomaty 24/7 15,79 zł
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15,99 zł
- InPost KURIER 15,99 zł
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16,99 zł
- InPost KURIER (Pobranie) 17,99 zł
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19,49 zł
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20,99 zł
Papryka Cayenne to jedna z najbardziej rozpowszechnionych papryk na świecie – składnik wielu sosów-legend, np. Frank's Red Hot czy Texas Pete.
W Polsce zwana często mylnie „pieprzem Cayenne”, choć z pieprzem (piper nigrum) nie ma nic wspólnego – to odmiana papryki (capsicum annum).
Ta chili ma bardzo charakterystyczne, długie i dość wąskie strąki, które wybarwiają się na piękny, ogniście czerwony kolor. W takim stanie jest też najczęściej i najchętniej zbierana i przetwarzana – ma szerokie zastosowanie w kuchni.
Suszoną paprykę Cayenne najlepiej dodawać do owoców morza, jajek, gulaszy, mięs, curry lub używać jako składnik do zrobienia swojego własnego ostrego sosu!
Papryka Cayenne osiąga średnio 30 000 – 50 000 SHU – polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom!
Ta papryka Cayenne Red pochodzi z kontrolowanej uprawy w której największą uwagę przywiązuje się do JAKOŚCI. Tylko najbardziej dorodne owoce są świeżo zbierane i poddawane delikatnemu procesowi suszenia a następnie mielenia. Pozwala to na zachowanie wszystkich aromatów i smaków świeżej papryki.
Pojemność: 50g
Kraj pochodzenia: Niemcy
-
Polecamy
-
Produkty podobne
-
Inni Klienci kupili również