- Ostre sosy
- Papryki
- Inne
- Nasze Bestsellery
- Nowości
- Promocje
- O nas
- Skala Ostrości
-
Wiedza
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA









Ostry sos Pixi Peppers MAD GOAT RED fermentowany, 200ml
Mad Goat Red to ukłon w stronę klimatów Dalekiego Wschodu. Siłą tego sosu są fermentowane papryki - nadające mu lekkiej kwaskowatości (która nie ma nic wspólnego z octowością!) a całość ma charakterystyczny, azjatycki klimat. O poziom ostrości dba czerwone Habanero oraz odmiana własna producenta – PixiPeppers Goat (krzyżówka Jolokii i Fatalii – ekstremalnie ostra chili o pięknym aromacie!)
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- Pocztex KURIER 14.99
- InPost Paczkomaty 24/7 15.79
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
Pixi Peppers to mała manufaktura ostrości, która zrodziła się z zamiłowania do ostrości.
Na początku, czyli w 2015 roku była to po prostu pasja, która koncentrowała się na uprawie ostrej papryki i nasionach.
Ale apetyt rośnie w miarę palenia – dziś uprawa wszelakich papryk chili zajmuje powierzchnię 2 420 m2 i znajduje się w 11 tunelach ogrodniczych!
Pixi Peppers jest obecnie cenionym na skalę krajową producentem papryki i rzadkich nasion (stworzył nawet własne odmiany!) – a od niedawna także ostrych sosów. Jego pasję do kapsaicyny możecie przetestować teraz na własnej skórze w Będzie Piekło!
Mad Goat Red to ukłon w stronę klimatów Dalekiego Wschodu.
Siłą tego sosu są fermentowane papryki - nadające mu lekkiej kwaskowatości (która nie ma nic wspólnego z octowością!) a całość ma charakterystyczny, azjatycki klimat.
O poziom ostrości dba czerwone Habanero oraz odmiana własna producenta – PixiPeppers Goat (krzyżówka Jolokii i Fatalii – ekstremalnie ostra chili o pięknym aromacie!)
Do tego aromatyczne dodatki: nieco delikatnego octu ryżowego, cebuli cukrowej, słodkiego soku z liczi i marynowanego czosnku.
Pixi Peppers Mad Goat jest wyrazistym, mocno paprykowym ostrym sosem idealnym dla Ostrożerców na średnim poziomie zaawansowania – to genialny sos codziennego użytku (zwłaszcza, jeśli kochacie fermenty – ale nie jest to sos, gdzie kwaśność jest szczególnie wysoka!). Ostrość łatwo nie odpuszcza, a wasze kubki smakowe zapamiętają to doznanie na długo!
Ten ostry sos będzie świetny do dań kuchni azjatyckiej (choć oczywiście nie tylko!) – sajgonek, kurczaka w pięciu smakach, makaronu pad thai, zup, burgerów i pieczonych mięs. A może zrobicie z nim ekstremalnie ostre kimchi?
Skład: Fermentowane Papryki: Habanero (40%)*, PixiPeppers Goat (15%)*, Przecier Pomidorowy, Marynowany czosnek, Cebula Cukrowa, Sok z Liczi, Ocet Ryżowy, Witamina C, Sól, Przyprawy.
Może Zawierać: Orzechy, Seler, Ziarna Zbóż, Gorczycy oraz Sezamu.
Produkty oznaczone * pochodzą z własnej uprawy.
Kraj pochodzenia: Polska
Pojemność: 200ml
Ostrość w skali Ostrożerców:
-
Polecamy
-
Produkty podobne
-
Inni Klienci kupili również