-
Produkty
- Sosy według ostrości
- Sosy według papryki
- Sosy według smaku
- Ostre papryki
- Ostre, bo POLSKIE!
- Sosy z Hot Ones
- Sosy BBQ i do mięsa
- Smaki MEKSYKU
- Musztardy & Majonezy
- Ostre słodkości
- Piekielne Ekstrakty
- ZESTAWY PRODUKTÓW
- NA PREZENT
- Ostre przekąski
- Nasiona papryk
- Ketchupy, salsy, pasty
- Produkty BIO/Organic
- GASTRO/opakowania XXL
- Nowości
- Bestsellery
- Promocje
- Skala Ostrości
- FAQ
-
Ciekawostki o ostrości
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA
- Blog Ostrożercy
Ostry sos Lubelskie Słoiki Płonie Ognisko w Lesie 110ml
"Ostra złożoność to chyba najlepsze słowa określające ten sos. „Płonie Ognisko W Lesie” to sos tak samo słodki jak słony, do tego odrobinę kwaśny, odrobinę gorzki, owocowy i ciut dymny... ale nade wszystko PIERUŃSKO OSTRY!"
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- InPost Paczkomaty 24/7 14.89
- Pocztex KURIER 14.99
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości.
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę!
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!).
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!
Ich sosy mają bardzo limitowany nakład i zmieniają się co roku!
Płonie Ognisko w Lesie to nietypowy piekielnie ostry sos z nutami wędzonymi i dużą dawką umami!
Słowo od twórców, bo to oni najlepiej są w stanie oddać ducha tego sosu:
Ale czy da się odczuć te smaki w tak ostrym sosie? Jeśli połączyć fermentowane najostrzejsze odmiany chili na świecie ze świeżymi owocami wiśni i malin, wędzonymi papryczkami Finger Ladies i kwaśnym sour-em od Lubelskiego browaru Dziki Wschód, to tak, jest to możliwe! Trzeba się tylko odważyć. To jak z morsowaniem tylko tutaj zamiast do przerębla trzeba wejść w ognisko.
To sos, który zadowoli zaprawionych w bojach „ostrożerców”, a także wszystkich, którzy potrzebują wyrazistego „umamicznego dosmakowywacza” i potężnej dawki ostrości. Paradoksalnie: wystarczy kropla, żeby rozpalić ognisko w Twoim lesie i pamiętajcie, że takie zabawy prawie zawsze kończą się pożarem!
Skład: kiszone papryczki chili (Moruga Chocolate, Carolina Reaper Chocolate, Black Bhutlah), maliny, wiśnie, piwo DZIKI WSCHÓD CHEEL (double red fruit sour), ocet z winogron BIO, ocet balsamiczny, sok z cytryn BIO, cukier trzcinowy, wędzone papryczki Finger Ladies, długi pieprz czerwony, sól kłodawska
Kraj pochodzenia: Polska!
Pojemność netto: 110ml
-
Polecamy
-
Produkty podobne