- Ostre sosy
- Papryki
- Inne
- Nasze Bestsellery
- Nowości
- Promocje
- O nas
- Skala Ostrości
-
Wiedza
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA












Ostry sos Lubelskie Słoiki Czoch'n'Chill 110ml
"W tym sezonie inspiracja tajską srirachą występuje u nas w dwóch wersjach. Oto jedna z nich: Dwa wiaderka świeżej radykalnie ostrej papryczki Bird's Eye, dwa wiaderka słodkiej i kwiatowej w smaku Aji Santa Cruz, jedno pełne cytrynowej papryczki Purple UFO zmieszaliśmy z polskim „Czochem”, zasypaliśmy cukrem trzcinowym i poddaliśmy wstępnej fermentacji. W ten prosty sposób powstała nasza turbo „kwiatowa” w smaku i solidnie pikantna, ale nie miażdżąca ostrością wersja popularnego tajskiego sosu „Sriracha”."
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- Pocztex KURIER 14.99
- InPost Paczkomaty 24/7 15.79
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości.
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę!
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!).
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!
Ich sosy mają bardzo limitowany nakład i zmieniają się co roku!
Czoch'n'Chill to turboczosnkowa eksplozja paprykowego smaku!
Lekko fermentowany, ale nie przesadnie kwaśny, mega czosnkowy, wyrazisty i dodający ostrości "tak w punkt!"
Słowo od twórców, bo to oni najlepiej są w stanie oddać ducha tego sosu:
Dwa wiaderka świeżej radykalnie ostrej papryczki Bird's Eye, dwa wiaderka słodkiej i kwiatowej w smaku Aji Santa Cruz, jedno pełne cytrynowej papryczki Purple UFO zmieszaliśmy z polskim
„Czochem”, zasypaliśmy cukrem trzcinowym i poddaliśmy wstępnej fermentacji. W ten prosty sposób powstała nasza turbo „kwiatowa” w smaku i solidnie pikantna, ale nie miażdżąca ostrością wersja popularnego tajskiego sosu „Sriracha”. W smaku poczujesz świeże owoce, kwiaty, słodkie pomidory - to smaki fermentowanych papryczek, nie owocowo-warzywnych dodatków! Doprawisz nią wszelkie krótko smażone w woku dania, super pasuje jako dodatek do ramenów czy gęstych zup - kremów, współgra z grzybami i owocami morza, jest w stanie zastąpić klasyczny ketchup!
Skład: ostre papryki chili (Bird’s Eye, Purple UFO, Aji Santa Cruz), czosnek, cukier trzcinowy, ocet z mirabelek BIO, Ocet z malin BIO, sól kamienna z Kłodawy
Kraj pochodzenia: Polska!
Pojemność netto: 110ml
-
Polecamy
-
Produkty podobne
-
Inni Klienci kupili również