
Habanero to chyba najbardziej popularna „poważnie ostra” papryka chili na świecie!
Każdy, kto zaczynał swoją przygodę z bardziej zaawansowaną ostrością spotkał ją na swojej drodze. Jest to przede wszystkim niezwykle smaczne chili, bardzo uniwersalne, o pięknym aromacie i posmaku owoców tropikalnych.
Ojczyzną Habanero są Karaiby, ale obecnie najwięcej produkuje się jej w Meksyku.
Habanero należy już do bardzo ostrych papryk i osiąga średnio 300 000 – 500 000 SHU.
Odmiana Green Habanero charakteryzuje się świeżym, instensywnym smakiem z nutami kokosa i melona.
Jest idealna do kuchni meksykańskiej - wszelakich sals, tacos czy wrapów!

To puree, to po prostu zmiksowana świeża papryczka chili, macerowana z dodatkiem soli przez około 6 miesięcy. To sprawia, że jej smak jest jeszcze bardziej wyrazisty – no i pali też porządnie! Polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom.
Jest pysznie, ale to ponad 80% papryki!
To puree ma bardzo prosty skład, jest idealne do marynat, grillowanego mięsa, ryb, zup, curry, sosów na bazie pomidorów, sals i past. Świetnie zastępuje świeżą paprykę o każdej porze roku! Uszczęśliwi tych, którzy kochają kuchenne eksperymenty, jest przede wszystkim niezwykle uniwersalne – posłuży jako zaostrzacz do wszystkiego, co lubisz :)
Skład: papryka Habanero (82%), sól, kwas octowy.
Pojemność: 100ml
Pochodzenie: Kolumbia
Ostrość w skali Ostrożerców:

V současné době není žádné komentáře nebo hodnocení tohoto produktu.