Scovilla Dragonfire XP EXTREME papryka Naga Jolokia w proszku 40g

Symbol : D-23

Scovilla Dragonfire EP to nic innego jak skrót od Extreme Powder. A w roli tego iście „ekstremalnego proszku” - papryka Naga Jolokia! Jest ona jedną z najostrzejszych chili na świecie – i szybko może Was nauczyć respektu!

Dostupnost: Średnia dostępność

Cena: 39.99

Nejnižší cena za posledních 30 dní:
36.79
37.59 Cena s kódem: STRASZNIE_OSTRO25
Věrnostní program je k dispozici pouze pro přihlášení zákazníci.
opak
Zamów do 11:30!

Dostępność i dostawa

Objednávka v rámci
a balíček pošleme dnes
Doprava v rámci: 24 hodin
Dodací cena:
Nedostatek

 

image

Scovilla Dragonfire EP to nic innego jak skrót od Extreme Powder.
A w roli tego iście „ekstremalnego proszku” - papryka Naga Jolokia! Jest ona jedną z najostrzejszych chili na świecie – i szybko może Was nauczyć respektu! Zwana również jako Bhut Jolokią, Bih Jolokią czy Ghost Pepper – ta niepozorna papryczka była pierwszą zawodniczką która kiedykolwiek przekroczyła magiczną granicę 1 000 000 SHU!

Dumnie nosiła koronę Najostrzejszej z Ostrych aż do 2011 - mimo zdetronizowania nadal jest jedną z tzw. Superhots - czyli papryk o wręcz nieludzkiej ostrości! Jej ojczyzną są Indie - gdzie oprócz doprawiania nią potraw używa się jej jako... odstraszacz słoni od pół uprawnych. To chyba mówi o niej wiele ;)

Jolokię charakteryzuje owocowy smak z delikatną cytrusową nutą. Jest bardzo uniwersalna - będzie świetna w każdym daniu, zwłaszcza z kuchni orientalnej, meksykańskiej lub afrykańskiej. Zalecamy jednak ostrożność przy dozowaniu – jest to produkt naprawdę piekielnie ostry!

Opakowanie doypack posiada wygodne zamknięcie ułatwiające precyzyjne dozowanie – i trzyma zawartość z daleka od niepowołanych osób (i oczu!)

Skład: Papryka Naga Jolokia w proszku

Pojemność: 40g
Kraj pochodzenia: Niemcy

UWAGA! BARDZO OSTRA PAPRYKA. DAWKOWAĆ OSTROŻNIE. NIE DOPUŚCIĆ DO KONTAKTU Z BŁONAMI ŚLUZOWYMI. CHRONIĆ PRZED DZIEĆMI.

Parametry :
V současné době není žádné komentáře nebo hodnocení tohoto produktu.
Položit otázku