Papryka Scotch Bonnet Red suszona w proszku 50g
Papryka Scotch Bonnet ma tropikalny, owocowy i niezwykle różnorodny smak – była to pierwsza papryka eksportowana na dużą skalę z Karaibów – tak łatwo się w niej zakochać! Niektórzy twierdzą, że jej smak jest podobny do klasycznego Habanero, ale według nas jest bardziej „miękki” i nieco słodszy. Można ten smak opisać jako jako pomidorowy z nutami jabłka i wiśni. Te aromaty i słodycz doskonale komponują się z daniami karaibskimi takimi jak jerk (wieprzowina z grilla), ale nadają się również do sals (np. z owocami!), dań z ryżu, ryb i deserów. MOC: 100 000 - 200 000 SHU
Papryka Scotch Bonnet to karaibska kuzynka papryki Habanero i prawdziwy klasyk w świecie ostrej papryki.
Osiąga średnio od 100 000 do 200 000 SHU, jest to więc jedna z ostrzejszych chilli na świecie.
Jej pokryta fałdami i bruzdami powierzchnia przypomina tradycyjnie noszone w Szkocji czapki (scotch bonnet).
Inne jej funkcjonujące nazwy to np. Jamaican Hot czy Hot Mamma.
Papryka Scotch Bonnet ma tropikalny, owocowy i niezwykle różnorodny smak – była to pierwsza papryka eksportowana na dużą skalę z Karaibów – tak łatwo się w niej zakochać! Niektórzy twierdzą, że jej smak jest podobny do klasycznego Habanero, ale według nas jest bardziej „miękki” i nieco słodszy.
Można ten smak opisać jako jako pomidorowy z nutami jabłka i wiśni. Te aromaty i słodycz doskonale komponują się z daniami karaibskimi takimi jak jerk (wieprzowina z grilla), ale nadają się również do sals (np. z owocami!), dań z ryżu, ryb i deserów.
Ta papryka Scotch Bonnet pochodzi z kontrolowanej uprawy w której największą uwagę przywiązuje się do JAKOŚCI.
Tylko najbardziej dorodne owoce są świeżo zbierane i poddawane delikatnemu procesowi suszenia - pozwala to na zachowanie wszystkich jej aromatów!
Składniki: Papryka Scotch Bonnet
Pojemność: 50g (proszek)
Kraj pochodzenia: Niemcy