- Ostre sosy
- Papryki
- Inne
- Nasze Bestsellery
- Nowości
- Promocje
- O nas
- Skala Ostrości
-
Wiedza
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA






Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet 148ml
Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet to złosisty i aromatyczny sos z nietypową, dość rzadko używaną w ostrych sosach kuzynką papryki Habanero – Scotch Bonnet. To bardzo ostre chili pochodzi z Karaibów i charakteryzuje się mocno owocowym aromatem i smakiem, którego nuty przywodzą na myśl ananasy. Idealnie odnajduje się więc w tym sosie, gdzie oprócz palenia królują tropikalne owoce! Znajdziecie tutaj soczystą papaję i kwaskowatą marakuję, odrobinę czosnku i świeżą marchew – jest po prostu pysznie! Bardzo gorąco polecamy fanom paprykowo-owocowych sosów – ten prosty, ale doskonale wyważony skład was nie zawiedzie, jeśli szukacie czegoś owocowego, ale z kwaskowatą nutką!
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- Pocztex KURIER 14.99
- InPost Paczkomaty 24/7 15.79
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Melinda's to jedna z bardziej znanych marek na rynku ostrych sosów. Pochodzi z USA, ale dusza jej produktów wywodzi się z Kostaryki, gdzie znajdują się plantacje Melinda's. Stamtąd pochodzą wykorzystywane w ich sosach piekielnie ostre papryki chili – co czuć w każdej kropli, pełnię słońca, smaku i idealny balans między palącą ostrością a uniwersalnością.
Melinda's dba o naturalne, proste składy, które zaskakują i zachwycają od lat chiliheadów na całym świecie!
Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet to złocisty i aromatyczny sos z nietypową, dość rzadko używaną w ostrych sosach kuzynką papryki Habanero – Scotch Bonnet. To bardzo ostre chili pochodzi z Karaibów i charakteryzuje się mocno owocowym aromatem i smakiem, którego nuty przywodzą na myśl ananasy.
Idealnie odnajduje się więc w tym sosie, gdzie oprócz palenia królują tropikalne owoce! Znajdziecie tutaj soczystą papaję i kwaskowatą marakuję, odrobinę czosnku i świeżą marchew – jest po prostu pysznie!
Bardzo gorąco polecamy fanom paprykowo-owocowych sosów – ten prosty, ale doskonale wyważony skład was nie zawiedzie, jeśli szukacie czegoś owocowego, ale z kwaskowatą nutką! Jest to sos nawiązujący do klimatu wschodnich Indii – stąd dodatek kurkumy i soku z limonki.
Poziom palenia jest wyrazisty, ale nie morderczy – Scotch Bonnet to papryka zbliżona mocą właśnie do Habanero (czyli między 100-350 tys SHU), więc będzie odpowiadał wymaganiom średniozaawansowanych Ostrożerców (albo stanowił pewne wyzwanie dla tych mniej doświadczonych zjadaczy chili).
Ostry sos Melinda's Scotch Bonnet będzie świetnie komponował się z daniami kuchni indyjskiej, drobiem, jako dodatek do sałatek albo... krwawej Mary! Eksperymentujcie, niech was piecze!
Skład: papryka Scotch Bonnet (woda, papryka Scotch Bonnet), ocet, marchew, papaja, sól, sok z limonki, cebula, marakuja, kwas cytrynowy, guma ksantanowa, czosnek, kwas askorbinowy, kurkuma
Pojemność: 148 ml
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Ostrość w skali Ostrożerców:
-
Damian D. (2022-10-03)OstrośćZapachSmakŚwietny sosik lekko słodkawy z przyjemnym pieczeniem które wytrzyma każdy.
-
Polecamy
-
Produkty podobne
-
Inni Klienci kupili również