
Twórcy marki Chimac mówią, że wszystko zaczęło się od podróży do Seulu, gdzie zakochali się w smażonym koreańskim kurczaku. Tą obsesję przenieśli do rodzimego Dublina, gdzie z ich pasji i restauracyjnego doświadczenia (Chimac jest przede wszystkim restauracją koreańską!) zrodziły się wyjątkowe sosy, które wzruszają swoim niezwykłym smakiem i rozkochują w sobie pasjonatów kuchni azjatyckiej w Europie. Zdobywcy wielu nagród na European Hot Sauce Awards i Great Taste Awards – ich sosy trafiły nawet na stół Dua Lupy ;)
Spróbuj ich autentycznych, przebojowych smaków – ale uważaj, możesz się uzależnić! :)
Chimac Kimchi Ketchup to wysokiej jakości ketchup z dodatkiem kimchi, czyli tradycyjnego koreańskiego przysmaku – w tym wypadku dodano tutaj solidną porcję kimchi z cebuli dymki.
Dzięki temu jest to jedyny w swoim rodzaju, nietuzinkowy ketchup – polecamy fanom kuchni azjatyckiej i poszukiwaczom odmiennych doznań smakowych. Jaki jest? Słodko-kwaśny, taki jaki powinien być – i baaardzo aromatyczny! Słodycz dają oczywiście pomidory i nieco golden syrupu (to taki złocisty syrop, który naprawdę trudno przestać jeść...zwłaszcza palcem ze słoika!), a kwaśność rzeczone kimchi. Cebuli dymki jest dużo i czuć to w fakturze tego gagatka!
Całość pięknie harmonizują klimatyczne przyprawy – imbir, czosnek, sos rybny (uwaga weganie!) i sporo papryki gochugaru – tradycyjnie dodawanej do wszelakich azjatyckich kiszonek na ostro. Poziom mocy? Dla wszystkich, bez względu na poziom zaawansowania!
Chimac Kimchi Ketchup to uniwersalny dodatek do wszelakiego jedzenia – ale mówimy Wam, frytki z nim zyskują totalnie inny, egzotyczny wymiar!
Równie genialny jest z burgerami, na codziennej kanapce z szynką, do zapiekanek, krążków cebulowych, smażonego kurczaka, placków ziemniaczanych czy parówek. Sztos z azjatyckim twistem!

Skład: Przecier pomidorowy (33,2%), golden syrup, ocet ryżowy [ocet spirytusowy (woda, ekstrakt zbożowy (pszenica), alkohol, ekstrakt z ciasta sake, ocet spirytusowy), sól 4,2% kwasowości], cebula dymka (6,6%), cukier, woda, sól [sól, substancja przeciwzbrylająca (heksacyjanożelazian II sodu)], papryka gochugaru, sos rybny (anchois), proszek cebulowy [cebula (98%), substancja przeciwzbrylająca (węglan magnezu)], czosnek, imbir
Zawiera: Pszenicę, Rybę (Anchois).
Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym: Gorczycę, Jęczmień, Soję
Pojemność: 390g
Wyprodukowano w Irlandii
Ostrość w skali Ostrożerców: 2/10
