- Produkty
- Nowości
- Bestsellery
- Promocje
-
Ciekawostki o ostrości
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA
- FAQ
- Skala Ostrości
![Papryka Serrano Green suszona w proszku 50g Papryka Serrano Green suszona w proszku 50g](/images/bedziepieklo/1000-2000/Papryka-Serrano-Green-suszona-w-proszku-50g_%5B1798%5D_480.jpg)
![Papryka Serrano Green suszona w proszku 50g Papryka Serrano Green suszona w proszku 50g](/images/bedziepieklo/1000-2000/Papryka-Serrano-Green-suszona-w-proszku-50g_%5B1798%5D_480.jpg)
![Papryka Serrano Green suszona w proszku 50g Papryka Serrano Green suszona w proszku 50g](/images/bedziepieklo/1000-2000/Papryka-Serrano-Green-suszona-w-proszku-50g_%5B1798%5D_480.jpg)
Papryka Serrano Green suszona w proszku 50g
Papryka Serrano to jedna z najbardziej klasycznych meksykańskich papryk. Najczęściej jest hodowana w górzystych stanach Pueblo i Hidalgo. W smaku przypomina troszkę Jalapeno, ale jest głębsza, pełniejsza i znacznie ostrzejsza – jej ostrość waha się od 10 000 – 25 000 SHU. Paprykę serrano można z powodzeniem dodawać do wszystkich dań kuchni meksykańskiej, chili con carne, sals, dipów, jako składnik zup, gulaszy lub past. Bardzo wszechstronna i uniwersalna – podkreśli smak każdej potrawy!
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- InPost Paczkomaty 24/7 14.89
- Pocztex KURIER 14.99
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Papryka Serrano to jedna z najbardziej klasycznych meksykańskich papryk.
Najczęściej jest hodowana w górzystych stanach Pueblo i Hidalgo.
W smaku przypomina troszkę Jalapeno, ale jest głębsza, pełniejsza i znacznie ostrzejsza – jej ostrość waha się od 10 000 – 25 000 SHU. Paprykę serrano można z powodzeniem dodawać do wszystkich dań kuchni meksykańskiej, chili con carne, sals, dipów, jako składnik zup, gulaszy lub past.
Bardzo wszechstronna i uniwersalna – podkreśli smak każdej potrawy.
Wraz z pomidorami papryka Serrano jest składnikiem klasycznej meksykańskiej salsy pico de gallo. W samym Meksyku najczęściej zbiera się tą paprykę wtedy, kiedy jest zielona. Smacznego!
Ta papryka Serrano Green pochodzi z kontrolowanej uprawy w której największą uwagę przywiązuje się do JAKOŚCI. Tylko najbardziej dorodne owoce są świeżo zbierane i poddawane delikatnemu procesowi suszenia a następnie mielenia. Pozwala to na zachowanie wszystkich aromatów i smaków świeżej papryki.
Skład: papryka Serrano w proszku
Pojemność: 50g
Kraj pochodzenia: Niemcy
-
Polecamy
-
Produkty podobne