
Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości.
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę!
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!).
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!
Ich sosy mają bardzo limitowany nakład i zmieniają się co roku!
Czoch'n'Kill to czosnkowa, fermentowana "Sriracha" na sterydach, o ostrości, która zapiera dech w piersiach!
Słowo od twórców, bo to oni najlepiej są w stanie oddać ducha tego sosu:
"To kolejna w tym sezonie inspiracja płynąca ostrym sosem prosto z Tajlandii i kolejna w naszym asortymencie wersja „Srirachy” (czyli krótko fermentowanego słodkiego sosu z chili i czosnku.) Do stworzenia tego monstrum użyliśmy bardzo charakterystycznych i chyba najbardziej owocowych w smaku odmian chili, jakie uprawialiśmy w minionym sezonie: Bahamian Goat Pepper i jej ostrzejszą siostrę Bahamian Beast i ekstremalnie ostrą Peach Reaper, Wszystkie te pikantne diabły w krótkim procesie fermentacji zyskały bardzo owocowy, aromat, zachowując jednocześnie radykalną MOC!
Śmiemy twierdzić, że „Czoch N Kill” to najostrzejsza „Sriracha” jaką próbowaliście!
W kuchni chilihead-a nasz słodko-ostry sos znajdzie zastosowanie nie tylko jako niezbędny dodatek do wszelkich krótko-smażonych dań kuchni wschodnioazjatyckiej, ale również do wszelkiego rodzaju dań pieczonych, smażonych grzybów, ramenów, zup - kremów!"
Skład: ostre papryki chili (Bahamian Goat Pepper, Bahamian Beast, Peach Reaper), cukier trzcinowy, czosnek, ocet jabłkowy BIO, Ocet z Mirabelek BIO, sól kamienna z Kłodawy
Kraj pochodzenia: Polska!
Pojemność netto: 110ml

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.