-
Produkty
- Sosy według ostrości
- Sosy według papryki
- Sosy według smaku
- Ostre papryki
- Ostre, bo POLSKIE!
- Sosy z Hot Ones
- Sosy BBQ i do mięsa
- Smaki MEKSYKU
- Musztardy & Majonezy
- Ostre słodkości
- Piekielne Ekstrakty
- ZESTAWY PRODUKTÓW
- NA PREZENT
- Ostre przekąski
- Nasiona papryk
- Ketchupy, salsy, pasty
- Produkty BIO/Organic
- GASTRO/opakowania XXL
- Nowości
- Bestsellery
- Promocje
- Skala Ostrości
- FAQ
-
Ciekawostki o ostrości
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA
- Blog Ostrożercy









Nasiona papryki Serrano (10 szt.)
Obok papryczek Jalapeño, papryczki Serrano są jednymi z najbardziej znanych chili Meksyku! Stanowią jedną z podstaw kuchni meksykańskiej i w połączeniu z pomidorami stanowią bazę słynnej meksykańskiej salsy Pico de Gallo. Nazwa serrano oznacza, że chili to pochodzi "z wysokich równin" Meksyku. Krzaczki Serrano rosną stosunkowo niewielkie, dość gęste, z małym pniem i są bardzo plenne.
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- Pocztex KURIER 14.99
- InPost Paczkomaty 24/7 15.79
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Obok papryczek Jalapeño, papryczki Serrano są jednymi z najbardziej znanych chili Meksyku!
Stanowią jedną z podstaw kuchni meksykańskiej i w połączeniu z pomidorami stanowią bazę słynnej meksykańskiej salsy Pico de Gallo. Nazwa serrano oznacza, że chili to pochodzi "z wysokich równin" Meksyku.
Krzaczki Serrano rosną stosunkowo niewielkie, dość gęste, z małym pniem i są bardzo plenne.
W Meksyku te papryczki zbiera się, gdy są zielone, ale co ciekawe dojrzewają stosunkowo szybko po zbiorze. Gdy już dojrzeją, charakteryzuje je przyjemna słodycz i umiarkowany poziom palenia. Dzięki temu są fantastyczne do jedzenia nawet na surowo, jako dodatek do sałatek, wszelakich sals - ale można je również dodawać do gotowania, marynować lub zamrażać.
UPRAWA:
Kiełkowanie nasion następuje w temperaturze między 22 a 28 stopni w czasie 8-20 dni.
Zalecamy użycie mini-szklarni lub maty grzewczej - przyspieszy to cały proces. Rośliny potrzebują świeżej, dobrze nawożonej, przepuszczalnej gleby i nie tolerują nadmiaru wody. Rośliny powinny być ustawione w intensywnie słonecznym, osłoniętym od wiatru miejscu przez przynajmniej 6 godzin dziennie (światła) - im dłużej, tym lepiej.
Krótka charakterystyka produktu:
Poziom ostrości:
SHU: od 5 000 do 20 000 SHU (zależy od warunków)
Optymalna temperatura kiełkowania 22-28 °C
Wysiew: Luty-kwiecień
Kwiaty: białe (maj-sierpień)
Wielkość: około 60-80 cm wysokości, pokrój krzaczasty, mały pień
Dojrzewanie owoców: od zielonych do czerwonych
Czas dojrzewania: 70-80 dni
UWAGA! Zawsze, kiedy dotykasz owoców noś rękawiczki jednorazowego użytku. Myj ręce dokładnie i nie dopuść do kontaktu z błonami śluzowymi! Chronić przed dziećmi i zwierzętami.
UWAGA! Nasiona przed wysiewem należy przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu bez dostępu promieni słonecznych.
Do każdego opakowania nasion dołączamy instrukcję hodowli i przydatne wskazówki.*
*Sklep Będzie Piekło nie bierze na siebie odpowiedzialności za brak wyników hodowli.
Opakowania nasion są fabrycznie zapakowane przez producenta a wynik hodowli zależy od zapewnienia odpowiednich warunków wzrostu!
Ostrość w skali Scoville'a: 5 000 - 20 000 SHU
-
Polecamy
-
Produkty podobne