Nasiona papryki Habanero White (10 szt.)

Symbol: NP-03

Habanero White jest dość nietypową odmianą klasycznego Habanero, jednej z najostrzejszych papryk - jest 50 razy ostrzejsze od klasycznego Jalapeno. Jego owoce, w przeciwieństwie do innych odmian tej papryki są mniejsze, osiągają około 2-3 cm, są okrągłe i gładkie. Charakteryzuje je intensywny, lekko tropikalny owocowy smak, jeden z najbardziej cenionych i najbardziej wyrazistych wśród innych odmian chili. Aromatyczność i smak Habanero sprawiają, że jest niezastąpionym dodatkiem do sals, tropikalnych owoców.

Dostępność: Średnia dostępność
17.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki:
14.59
  • Odbiór osobisty 0
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
  • InPost Paczkomaty 24/7 14.89
  • Pocztex KURIER 14.99
  • Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
  • InPost KURIER 15.99
  • Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
  • InPost KURIER (Pobranie) 17.99
  • InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 18.49
  • Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Więcej o produkcie
Ostrość:
4/5

Będzie Piekło ostre sosy z chili habanero naga jolokia

Wierzy się, że papryka Habanero oryginalnie pochodzi z regionu Yucatan w Meksyku. Jednakże samą nazwę „habanero" można przetłumaczyć jako „ktoś lub coś z Havany", choć sama roślina została znaleziona w tamtych rejonach tylko na Kubie. Obecnie głównie uprawiana w Meksyku, jednakże tylko w wariancie żółtym i pomarańczowym. Czerwone habanero zazwyczaj pochodzi z Karaibów lub USA.

 Habanero White jest dość nietypową odmianą klasycznego Habanero, jednej z najostrzejszych papryk - jest 50 razy ostrzejsze od klasycznego Jalapeno. Jego owoce, w przeciwieństwie do innych odmian tej papryki są mniejsze, osiągają około 2-3 cm, są okrągłe i gładkie.
Charakteryzuje je intensywny, lekko tropikalny owocowy smak, jeden z najbardziej cenionych i najbardziej wyrazistych wśród innych odmian chili.

Aromatyczność i smak Habanero sprawiają, że jest niezastąpionym dodatkiem do sals, tropikalnych owoców.

Podczas dojrzewania kolor zmienia się od jasnozielonego przez biały do lekko żółtego. Roślina produkuje dużą ilość kwiatów i owoców - jest niezwykle płodna!

UPRAWA:
Kiełkowanie nasion następuje w temperaturze między 22 a 28 stopni w czasie 12-21 dni.
Zalecamy użycie mini-szklarni lub maty grzewczej - przyspieszy to cały proces. Rośliny potrzebują świeżej, dobrze nawożonej, przepuszczalnej gleby i nie tolerują nadmiaru wody. Rośliny powinny być ustawione w intensywnie słonecznym, osłoniętym od wiatru miejscu przez przynajmniej 6 godzin dziennie (światła) - im dłużej, tym lepiej.

Papryka Habanero dojrzewa dość długo, dlatego najlepiej sadzonki sadzić w dużych donicach, aby w razie spadku temperatury poniżej 12 stopni można było umieścić je w domu. Aby przezimować roślinę należy przyciąć pędy o około 20 cm (po zebraniu wszystkich owoców) i umieścić w jasnym miejscu gdzie jest około 15 stopni Celsjusza.

Krótka charakterystyka produktu:

Poziom ostrości:

SHU: od 300 000-500 000 SHU (zależy od warunków)

Optymalna temperatura kiełkowania 22-28 °C

Wysiew: Grudzień-Kwiecień

Kwiaty: białe (maj-sierpień)

Wielkość: około 50 cm wysokości, pokrój krzaczasty

Dojrzewanie owoców: od zielonych do delikatnie żółtych

Czas dojrzewania: 95-110 dni

UWAGA! Zawsze, kiedy dotykasz owoców noś rękawiczki jednorazowego użytku. Myj ręce dokładnie i nie dopuść do kontaktu z błonami śluzowymi! Chronić przed dziećmi i zwierzętami.

UWAGA! Nasiona przed wysiewem należy przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu bez dostępu promieni słonecznych.

Do każdego opakowania nasion dołączamy instrukcję hodowli i przydatne wskazówki.*

*Sklep Będzie Piekło nie bierze na siebie odpowiedzialności za brak wyników hodowli.
Opakowania nasion są fabrycznie zapakowane przez producenta a wynik hodowli zależy od zapewnienia odpowiednich warunków wzrostu!  

 

Ostrość w skali Scoville'a: 300 000 -500 000 SHU

Parametry:
Ostrość:
4/5
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: