- Ostre sosy
- Papryki
- Inne
- Nasze Bestsellery
- Nowości
- Promocje
- O nas
- Skala Ostrości
-
Wiedza
- Blog OSTROŻERCY - przepisy i ciekawostki o ostrości
- Dlaczego mój sos nie piecze, czyli czy skala Scoville'a kłamie?
- Dlaczego tak pali, kiedy jem coś ostrego? Słowo o kapsaicynie
- O sosach z papryką i ekstraktem. Jak zmierzyć SHU?
- Dlaczego ostre jedzenie jest dla Ciebie dobre?
- Jak przechowywać ostre sosy?
- Mity o ostrym jedzieniu
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA PÓŁNOCNA I ŚRODKOWA
- Z ostrymi sosami dookoła świata - AMERYKA POŁUDNIOWA I EUROPA






Meksykański sos Valentina Salsa Mariscos do owoców morza 370ml
Meksykański sos Valentina Mariscos to taka Valentina do "zadań specjalnych" - stworzona, by dopieszczać smak owoców morza i ryb! Jest tak samo pyszna jak klasyczna wersja, ale ma w sobie cytrusową, ciekawą nutkę. Valentina Mariscos powstaje z lokalnej, meksykańskiej odmiany papryczek chili - arbol, niewielkich, umiarkowanie ostrych papryczek (od 15-30 tys SHU) Całości charakteru dodaje mieszanka iście meksykańskich przypraw, które mają wydobywać pełnię smaku z owoców morza - choć oczywiście równie dobrze sprawdzi się też w innych rolach!
- Odbiór osobisty 0
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT 14.59
- Pocztex KURIER 14.99
- InPost Paczkomaty 24/7 15.79
- Pocztex PUNKT lub AUTOMAT (Pobranie) 15.99
- InPost KURIER 15.99
- Pocztex KURIER (Pobranie) 16.99
- InPost KURIER (Pobranie) 17.99
- InPost Paczkomaty 24/7 (Pobranie) 19.49
- Inpost Paczkomaty PACZKA W WEEKEND 20.99
Meksykański sos chili Valentina Salsa Picante to jeden z najbardziej znanych meksykańskich sosów na świecie!
Stworzony według niezmiennej od 1954 roku receptury plasuje się w czołówce najlepszych sosów stołowych Meksyku.Valentinę doceniła i pokochała również reszta świata - nic dziwnego, gdyż to sos o bardzo charakterystycznym, wyrazistym smaku i pełen intensywnego aromatu - od którego prawie zaczyna rosnąć dorodny, meksykański wąs! :)
Sos Valentina Mariscos to taka Valentina do "zadań specjalnych" -stworzona, by dopieszczać smak owoców morza i ryb! Jest tak samo pyszna jak klasyczna wersja, ale ma w sobie cytrusową, ciekawą nutkę.
Meksykańska Valentina Mariscos powstaje z lokalnej, meksykańskiej odmiany papryczek chili - arbol, niewielkich, umiarkowanie ostrych papryczek (od 15-30 tys SHU)
Całości charakteru dodaje mieszanka iście meksykańskich przypraw, które mają wydobywać pełnię smaku z owoców morza - choć oczywiście równie dobrze sprawdzi się też w innych rolach!
Charakteryzuje ją świeży, kwaskowaty smak z bardzo wyczuwalną papryką i mocnym bukietem przypraw oraz cytrusową nutą. Ta wersja dopieści smażone, pieczone i duszone ryby, krewetki, kalmary czy mule, ale stworzy niezły duet z burrito, rybnymi tacos (koniecznie!) dobrze zaprezentuje się jako salsa do quesadilli czy nachosów. Dzięki niej odtworzysz autentyczną kuchnię meksykańską w domowym zaciszu!
Valentina jest sosem stołowym, który ma przede wszystkim świetnie smakować - będzie idealna dla każdego fana stylu meksykańskiego na dowolnym poziomie zaawansowana, jeśli chodzi o ostrość.
Jest pikantna, ale nawet jej duże ilości nie wycisną z Was łez!
Duża butelka dostarczy wrażeń na dłużej, choć ostrzegamy - kończy się jak zwykle zbyt szybko :)
Składniki: woda, papryczki chili arbol, ocet, sól, przyprawy, 0,1% benzoesanu sodu (jako konserwant)
Pojemność: 370ml
Wyprodukowano w Meksyku
Ostrość w Skali Scoville'a: około 500 SHU*
* dane podawane przez producenta, niezweryfikowane badaniami laboratoryjnymi
-
f0xy (2023-08-06)OstrośćZapachSmakPikantność moim zdaniem gdzieś pomiędzy wersją zwykłą i pikantną, za to smak bardziej kwaskowaty. Nie jest aż tak uniwersalna jak wcześniej wspomniane wersje, ale do fish&chips i innych owoców morza idealna do skropienia jedzenia zamiast cytryny lub limonki.
-
Polecamy
-
Produkty podobne
-
Inni Klienci kupili również