
Tego jeszcze nie było - przedstawiamy pierwsze 100% POLSKIE OSTRE SOSY!
Seria sosów Dziki Bill narodziła się w Polsce - z pasji do ostrości dwóch wielkich jej fanów.
To sosy, które nie idą na żadne kompromisy - są palące, wykonane ze 100% naturalnych składników i uzależniająco smaczne!
Sos Dziki Bill Habanero X to kiedyś drugi najostrzejszy z sosów Dzikiego Billa - oparty na mocy piekielnego Habanero!
Oprócz ostrości - zdecydowanie nie ustępuje smakiem pozostałym wersjom.
Na uderzenie ostrości nie trzeba długo czekać, a jego smak i palenie utrzymują się przez dłuższy czas. Głęboki, lekko słodkawy z nutą paprykowej kwasowości - to właśnie on. Ani się obejrzysz, a nadejdzie mocarne Habanero...
W Habanero X smak pomidorowej bazy ustępuje lekkiej słodyczy i wędzonemu posmakowi uzyskanemu dzięki zastosowaniu wędzonej papryki i syropu klonowego.
Kolejnym WIELKIM plusem tego sosu jest fakt, że jest stworzony z niewielkim dodatkiem octu jabłkowego, zdecydowanie bardziej delikatnego i mniej wyczuwalnego niż klasyczny.
To prawdziwa gratka dla tych, którzy cenią sobie sosy bez specyficznego, octowego posmaku!
Jeśli chodzi o poziom ostrości - będziecie zaskoczeni, jak wspaniale udało się wyważyć moc i głęboki smak! Jest to idealny sos stołowy, nie porażająco ostry - ale też nie należący do grona słabeuszy.
Wszyscy Ostrożercy - Ci mniej lub bardziej zaawansowani - zdecydowanie go docenią za wyjątkową kompozycję smaku i mocy.
Czy jesteś gotowy na rewolucję w Twojej kuchni?
Dziki Bill Habanero X sprawi, że będziesz chciał więcej i więcej... ostrości, mocy, eksperymentów!
Dziki Bill - MOCNY W GĘBIE!
[KLIK]
Nota od autorów:
"Sosy Dziki Bill są i będą produkowane z naturalnych składników.
Dziki Bill nie zawiera też żadnych sztucznych konserwantów, barwników ani polepszaczy smaku.
Smak zawsze będzie dla Nas ważniejszy niż ostrość, ale nigdy nie zawiedziemy fanów ostrej kuchni.
Papryczki zawsze są i będą selekcjonowane, tak, żeby do butelki trafiły jedynie te najwyższej jakości.
Nasze sosy są i pozostaną wegańskie. W sprawie jakości nigdy nie pójdziemy na kompromis.
Dziki Bill zawsze będzie zaskakiwał i dawał radość płynącą z doświadczania ostrych smaków."
- Ryszard Sierotnik & William Scott Shaw, miłośnicy ostrych sosów i ojcowie Dzikiego Billa
Składniki: przecier pomidorowy (pomidory, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), papryka habanero, cebula, sok z cytryny, cukier, ocet jabłkowy, syrop klonowy, olej rzepakowy, wędzona papryka, czosnek, sól
Przeznaczenie: Sos Dziki Bill to idealny sos stołowy. Świetnie dogada się z Twoimi ulubionymi potrawami! Polecamy go zwłaszcza do dań z grilla, wszelakiej wieprzowiny i wołowiny, burgerów, skrzydełek z kurczaka, jajek, zapiekanek i pizzy. Ogranicza Was tylko wyobraźnia!
Pojemność: 200ml
Wyprodukowano w Polsce
Ostrość w Skali Scoville'a: brak danych
Ostrość w skali Ostrożerców: