Sos Dziki Bill Gastrofaza (Sticky Beer Malt Sauce) 200ml
Dziki Bill Gastrofaza to pierwszy taki BBQ na rynku! I chyba pierwszy sos na świecie, do którego produkcji użyto... słodu piwnego. No kto by pomyślał – a jednak, w tym szaleństwie jest okruch geniuszu! Zdecydowanie nigdy czegoś takiego nie próbowaliście! Ostry? Umiarkowanie. Dzięki Habanero, oczywiście. Ale w ilości, która zadowoli nie-hardkorów. Esencjonalny? Ho, ho - BARDZO!
DZIKI BILL - 100% POLSKIE OSTRE SOSY!
Seria sosów Dziki Bill narodziła się w Polsce - z pasji do ostrości dwóch wielkich jej fanów.
To sosy, które nie idą na żadne kompromisy - są palące, wykonane ze 100% naturalnych składników i uzależniająco smaczne!
Dziki Bill Gastrofaza to pierwszy taki BBQ na rynku!
I chyba pierwszy sos na świecie, do którego produkcji użyto...słodu piwnego.
No kto by pomyślał – a jednak, w tym szaleństwie jest okruch geniuszu! Zdecydowanie nigdy czegoś takiego nie próbowaliście!
Ostry? Umiarkowanie. Dzięki Habanero, oczywiście. Ale w ilości, która zadowoli nie-hardkorów. Esencjonalny? Ho, ho - BARDZO!
Gęsty, ciemny, słodowo-słodki, z nutami chlebowymi (!!!) i karmelizowaną cebulą oraz imbirem i równowagą w postaci sosu Worcestershire.
Jeśli kiedykolwiek zjecie bez niego żeberka, gdzieś na świecie umrze mały kotek. No dobra, żartowaliśmy. Ale na pewno karma wróci.
Polecamy do marynat, burgerów, ciemnego mięsa, sosów pieczeniowych, grzybowych, dip do hot pota, jedzenia które chcesz uczynić STICKY (frytek, nuggetsów, warzyw)
Słowo od twórców:
"Moglibyśmy ten sos opatentować, ale wtedy musielibyśmy ujawnić przepis.
A gdybyście znali przepis, musielibyśmy Was znaleźć i pewne sprawy wytłumaczyć.
Gastrofaza to najprawdopodobniej pierwszy na świecie ostry sos BBQ oparty o słody piwne! Kto by na to wpadł?
Na przykład Dziki na spółę z organizatorami pewnego festiwalu!
Stworzony specjalnie na 10 lat Warszawskiego Festiwalu Piwa – to jeden najciekawszych ostrych sosów które kiedykolwiek wypracowaliśmy… i jesteśmy z niego bardzo dumni.
Znajdziecie w nim charakterystyczne słodowe nuty, czyli skórkę mocno wypieczonego chleba, orzechy, karmelową słodycz, i ledwo wyczuwalną wędzonkę, a zastosowane dodatki takie jak melasa czy sos worcestershire (tak się to pisze?) tworzą wprost genialną kompozycję! To raj dla sensoryków: słód monachijski ciemny dodaje aromatu orzechów, słód karmelowy dodaje sami wiecie czego.
Spróbuj jako zamiennika Korean Sticky BBQ do frytek i burgerów. Zrównoważ blady smak kurczaka gotowanego na parze czymś mega-intensywnym. Użyj jako marynaty do tofu pół-na-pół z sokiem pomarańczowym i każ sobie płacić gościom za przepis. Zwolnij się z pracy. Jedź w podróż dookoła świata. Nie dziękuj. ”
Skład: baza słodowa (woda, słody jęczmienne: monachijski ciemny, palony, karmelowy, wędzony bukiem), melasa trzcinowa,
cukier, sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy), ocet ryżowy, woda, cebula, sos worcestershire (ocet słodowy (jęczmień), ocet, melasa, sól, sardela (ryba), ekstrakt z tamaryndu, szalotka, czosnek, przyprawy, aromaty), skrobia kukurydziana, olej rzepakowy, habanero susz, pasta z imbiru (woda, imbir, sól, skrobia modyfikowana), sól.
Pojemność: 200ml
Wyprodukowano w Polsce
Ostrość w Skali Scoville'a: brak danych
Ostrość w skali Ostrożerców: