Makaron Chili Food Rigatoni z papryką Habanero JAJECZNY 250g
Ten makaron zdecydowanie jest wyjątkowy. Dlaczego? To prawdopodobnie to jedyny na świecie makaron z ostrą papryką! Wyprodukowany z najwyżej jakości semoliny (z pszenicy durum) z dodatkiem suszonego, ogniście czerwonego Habanero i wysokiej jakości jajek! To świetne i nietypowe połączenie a jednocześnie idealny balans mocy i smaku. Must-try dla każdego fana ostrości i makaronu!
Ten makaron zdecydowanie jest wyjątkowy. Dlaczego?
To prawdopodobnie to jedyny na świecie makaron z ostrą papryką!
Wyprodukowany z najwyżej jakości semoliny (z pszenicy durum) z dodatkiem suszonego, ogniście czerwonego Habanero i wysokiej jakości jaj! To świetne i nietypowe połączenie a jednocześnie idealny balans mocy i smaku.
Jeśli kochasz makarony, kulinarne eksperymenty i ostrą kuchnię – musisz go spróbować!
Makaron Chili Food jest pikantny – ale na tyle, że nie zabije smaku potrawy i nada całości wyrazu - a Tobie rumieńców! Papryka Habanero nadaje mu również pięknego, lekko pomarańczowego odcienia – po ugotowaniu prezentuje się równie smakowicie! Dodaj ulubione dodatki i przygotuj, tak jak lubisz!
Zapiecz, podaj z sosem lub dodaj do sałatki – Piekło w gebie!
Wskazówka: Szybka zapiekanka z makaronu Rigatoni: ugotuj 250 g makaronu rigatoni - al dente.
Ubij 4 jajka i wymieszaj z solą, czarnym pieprzem, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, odrobiną (łyżką) oliwy z oliwek, papryką w proszku, drobno posiekaną czerwoną papryczką chili lub suszonymi płatkami chili i 200 g startego żółtego sera (dowolnego).
Ugotowany makaron przełóż do naczynia żaroodpornego, a na wierzch wylej masę jajeczno-serową. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 25 minut, aż jajka zgęstnieją. Smacznego!
Skład: semolina z pszenicy durum, jaja całe (10%), papryka Habanero (2%)
Forma: Rigatoni
Masa: 250g
Kraj produkcji: Niemcy