• Sos Lubelskie Słoiki Mole Rozgrzano 100ml

Symbol: F-00G

Pomysł na sos Lubelskie Słoiki zaczerpnęły z tradycyjnej kuchni meksykańskiej a konkretnie z potrawy/sosu o nazwie "Mole Poblano" - niezwykle charakterystycznego połączenia chili, kakao i orzechów, które stało się symbolem meksykańskiej kuchni. Tradycyjnie używane do tego dania suszone chili, takie jak: Ancho, Pasilla czy Mulato, zastąpili świeżymi, dużo ostrzejszymi i wyjątkowo aromatycznymi odmianami jak: Apocalypse Brown, Chocolate Habanero, Carolina Reaper Chocolate, które w połączeniu z orzechami, wysokiej jakości kakao i niebywale aromatyczną mieszanką przypraw, zrodziły zbalansowany, rozgrzewająco pikantny smak.

Brak towaru
30.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex48 11.99
Paczkomaty InPost 12.5
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 13.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 14.5
Kurier DPD 14.5
Kurier DPD (Pobranie) 18
Dostępność Brak towaru

image

Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości. 
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę! 
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!). 
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!

Mole Rozgrzano słowo od twórców:

"Pomysł na sos zaczerpnęliśmy z tradycyjnej kuchni meksykańskiej, konkretnie z potrawy/sosu o nazwie "Mole Poblano" - niezwykle charakterystycznego połączenia chili, kakao i orzechów, które stało się symbolem meksykańskiej kuchni.
Tradycyjnie używane do tego dania suszone chili, takie jak: Ancho, Pasilla czy Mulato, zastąpiliśmy tu świeżymi, dużo ostrzejszymi i wyjątkowo aromatycznymi odmianami jak: Apocalypse Brown, Chocolate Habanero, Carolina Reaper Chocolate, które w połączeniu z orzechami, wysokiej jakości kakao i niebywale aromatyczną mieszanką przypraw, zrodziły zbalansowany, rozgrzewająco pikantny smak.

"Mole Rozgrzano" wspaniale łączy się z wszystkimi odmianami fasoli, awokado, limonką, pasuje do dań pieczonych i owoców morza. A co jeśli użyjemy go jako ostrzejszej wersji nutelli?
Ostrość sosu jest porównywalna z ostrością świeżej Piri Piri."

Składniki: Ostre wędzone papryki (60% zawartości sosu) Chocolate Habanero, Nagalah, Bhut Jolokia, Apocalypse Brown, Carolina Reaper Chocolate, kakao, gorzka czekolada, orzeszki ziemne, migdały, orzechy nerkowca, pestki dyni, ziarna kolendry, kumin, anyż, scotch whiskey, goździki, kora cynamonowa, tymianek, oregano, cukier trzcinowy, ocet z czerwonych winogron, sól himalajska, sok z limonki, woda.

Kraj pochodzenia: Polska
Pojemność: 100ml

  • Bardzo dobry sos - fajnie, że polskiej produkcji. Bardzo ciekawie podbija smak dań mięsnych, dodają do potraw słodkie nuty czekoladowe i korzenne skąpane w lekko wędzonym posmaku. Ostrość na odpowiednim poziomie - nie pali mocno, smak pozostaje wyczuwalny przy jednoczesnym dodaniu kopa. Konsystencja również w porządku - sos ma postać pulpy i trzyma się dań.
    Mateusz S. (2020-07-24)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie