• Sos Lubelskie Słoiki Killa Masala 100ml

Symbol: F-00E

Killa Masala od Lubelskich Słoików to bardzo aromatyczny sos rodem z kuchni indyjskiej. Mocno zainspirowani jej złożonością oparli swój przepis na piekielnych Bhut Jolokia i Nagalah oraz ogromnej ilości korzennych przypraw. Jest wytrawnie, bardzo pysznie i paląco - będziecie zaskoczeni jak bardzo Was uwiedzie!

Brak towaru
30.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex48 11.99
Paczkomaty InPost 12.5
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 13.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 14.5
Kurier DPD 14.5
Kurier DPD (Pobranie) 18
Dostępność Brak towaru

image

Lubelskie Słoiki to plantacja chili i przetwórnia zrodzona z miłości do ostrości. 
Produkują kraftowe ostre sosy z papryk, które sami uprawiają - a uwierzcie, jest tego trochę! 
(byliśmy, widzieliśmy na własne oczy!). 
Lubelskie Słoiki stawiają na ogromną różnorodność odmian, a swoje produkty kierują w szczególności do miłośników ostrej kuchni. Ich przewagą są bardzo złożone, niezwykle wręcz dopracowane kompozycje, o jakich wcześniej Wam się nie śniło!

Killa Masala słowo od twórców:

"Indyjska kuchnia inspiruje nas od dawna swoją złożonością a morderczo ostre chili są jej integralną częścią.
Stąd już nie ma odwrotu. Musieliśmy zrobić tę masalę!
Pochodzące z północnych rejonów Indii papryki Bhut Jolokia znakomicie obrodziły u nas w minionym sezonie, nie zabrakło też odmiany Nagalah, również posiadającej indyjskie korzenie. Obydwie te odmiany dały solidną podstawę pod prawdziwie ostrą „mieszaninę”.
Ten wytrawny sos „krzyczy” przyprawami, intryguje zapachem i nie prosi o uwagę, lecz zgarnia ją swoim niepowtarzalnym smakiem.

Będzie idealnym dodatkiem do wszystkich dań kuchni azjatyckiej, to jasne, ale czemu nie zastosować go do kanapek, burgerów, makaronu itd.?
Z czymkolwiek go użyjecie, „Killa Masala” wyśle Wam pozdrowienia znad Gangesu od samego Wisznu.

Ostrość? Zdecydowanie ostrzejszy od Jalapeno, troszkę łagodniejszy od świeżej Habanero."

Składniki: Ostre papryki (60 % zawartości sosu): Bhut Jolokia, Bhut Jolokia Yellow, Nagalah, Red bhutlah Fatali Orange, Carolina Reaper Yellow, pomidory, cebula, imbir, czosnek, liście curry, gorczyca czarna, gorczyca biała, kumin, kolendra, kardamon, liść laurowy, kora cynamonowa, goździki, cukier trzcinowy, ocet z czerwonych winogron, sok z limonki, woda, sól.

Kraj pochodzenia: Polska
Pojemność: 100ml

  • Tak powinien każdy "Hindus" tikka masala smakować ! Piecze, ale jest idealnym dodatkiem i jego mocny smak oparty na przyprawach korzennych w połączeniu z ostrością "podbija" smak potrawy. Polecam szczególnie dla wielbicieli Indyjskiej kuchni którzy nie boją się jak zapiecze 2 razy ;)
    Maciej L. (2020-04-02)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie