• Sos Hot Headz! Kickin' Chicken Very Hot 354ml

Symbol: C-50

Kochasz skrzydełka i kurczaka Buffalo ale zawsze brakowało Ci w nich mocy? Klasyczne sosy typu Louisiana są zbyt słabe? Sos Hot Headz! Kickin Chicken to pozycja dla Ciebie – aromatyczny sos z papryki Cayenne wzbogacony palącą Nagą Jolokią – trzecią najostrzejszą papryką na świecie! Do wyjątkowa mieszanka przypraw, naturalny aromat masła – i perfekcyjne, intensywne skrzydełka Buffalo gotowe! Wystarczy lekko podgrzać sos i dodać go do upieczonych skrzydełek – lub polać je nim i dobrze wymieszać bezpośrednio po ich przygotowaniu. Podawaj klasycznie – z selerem i dipem z niebieskim serem pleśniowym!

Ostrość 2/5
24.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex48 11.99
Paczkomaty InPost 12.5
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 13.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 14.5
Kurier DPD 14.5
Kurier DPD (Pobranie) 18
Dostępność Średnia dostępność

image

Kochasz skrzydełka i kurczaka Buffalo ale zawsze brakowało Ci w nich mocy?
Klasyczne sosy typu Louisiana są zbyt słabe?
Sos Hot Headz! Kickin Chicken to pozycja dla Ciebie – aromatyczny sos z papryki Cayenne wzbogacony palącą Nagą Jolokią – trzecią najostrzejszą papryką na świecie!
Do tego wyjątkowa mieszanka przypraw, naturalny aromat masła – i perfekcyjne, intensywne skrzydełka Buffalo gotowe!

Wystarczy lekko podgrzać sos i dodać go do upieczonych skrzydełek – lub polać je nim i dobrze wymieszać bezpośrednio po ich przygotowaniu. Podawaj klasycznie – z selerem i dipem z niebieskim serem pleśniowym!


Sos Hot Headz Kickin' Chicken jest mocno wyrazisty, lekko kwaskowaty, dość pieprzny z bardzo wyraźnym smakiem i aromatem Nagiej Jolokii. Jeśli chodzi o poziom palenia – to najostrzejszy sos w typie Buffalo jaki aktualnie posiadamy – zostawia długotrwałe, przyjemne uczucie pieczenia.
Polecamy średniozaawansowanym Ostrożercom – jego duża ilość może porządnie zaboleć tych mniej odpornych na ostrość!

Oczywiście, możesz go dodawać nie tylko do kurczaka – sprawdzi się świetnie do każdego innego drobiu, zapiekanek, pizzy, hot-dogów czy potraw z grilla. Eksperymentuj!

Składniki: woda, ocet destylowany, suszona papryka Cayenne, suszona papryka Naga Jolokia (5,5%), sól, naturalny aromat masła, olej rzepakowy, guma ksantanowa, suszona cebula, czarny pieprz mielony (mniej niż 0,1%), benzoesan sodu (naturalny konserwant)

Pojemność: 354ml
Wyprodukowano w USA

Poziom ostrości w skali Scoville'a: brak danych
  Poziom ostrości w skali Ostrożerców:  

image 

  • Dawid G. (2018-06-18)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie