-
Sos Hellfire First Blood 148ml




Oto pozycja dla tych, którzy uwielbiają czysty smak papryki i nie boją się niebagatalnego kopa mocy, jaki ze sobą niesie. First Blood to zdecydowanie nie jest sos dla żółtodziobów – dzięki niemu przejdziecie prawdziwy chrzest bojowy dla twardzieli. Bardzo soczyste połączenie karaibskiego Habanero, demonicznej Jolokii, piekielnego Skorpiona i coraz śmielej sobie poczynającego czerwonego 7 Pod – u niedoświadczonych mogą być powodem nielichego uderzenia krwi do organów witalnych...
Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność |
Brak towaru
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Hellfire First Blood to kolejny świetny sos od uznanej amerykańskiej marki Hellfire Hot Sauces.
Oto pozycja dla tych, którzy uwielbiają czysty smak papryki i nie boją się niebagatalnego kopa mocy, jaki ze sobą niesie. First Blood to zdecydowanie nie jest sos dla żółtodziobów – dzięki niemu przejdziecie prawdziwy chrzest bojowy dla twardzieli.
Bardzo soczyste połączenie karaibskiego Habanero, demonicznej Jolokii, piekielnego Skorpiona i coraz śmielej sobie poczynającego czerwonego 7 Pod – u niedoświadczonych mogą być powodem nielichego uderzenia krwi do organów witalnych.
First Blood jest bardzo gęsty – głównie dzięki bardzo wysokiemu procentowi świeżej papryki użytemu do jej produkcji. Smakuje równie świeżo – jakby jej owoce były dopiero zerwane z krzaka. Proste dodatki – suszone pomidory czosnek, sól morska i odrobiona kminu rzymskiego – podkreślają tą morderczą kompozycję i dodają jej wiele uroku.
Mocno uniwersalny, bardzo paprykowy sos z prawie niewyczuwalną octowością – tu na pierwszym miejscu zdecydowanie jest smak tego super ostrego miksu z Piekła rodem!
100% naturalnego PIEKŁA!
Jak już wspomnieliśmy, Hellfire First Blood jest bardzo ostrym uniwersalnym sosem – sprawdzi się zarówno na pizzy, jak i w wyszukanym makaronie, jako składnik marynaty, dodatek do zupy, burgerów, pieczonych warzyw czy steków. Używajcie ostrożnie – większa ilość potrafi dać w kość!
Składniki: karaibskie czerwone papryczki Habanero, papryka Naga Jolokia, woda, papryka Trinidad Scorpion, czerwona papryka 7 Pod, suszone pomidory, ocet destylowany, czosnek, sól morska, kmin rzymski
Pojemność: 148ml
Kraj pochodzenia: USA
Ostrość w skali Scoville'a: brak badań
Ostrość w skali Ostrożerców:
-
Nie zawiodłem się! Zgodzę się z opinią Miłosza powyżej, zapach owszem jest mało konkretny, ale nie można tego powiedzieć o smaku. Czuć porządny smak papryki i pomidora, nieco czosnku. Sos nie jest też wodnisty, nadaje mu to fajny charakter. Najlepiej mi się sprawdza jako dodatek do sosów i zup, ale na pizzy i grillowanym mięsie też zdecydowanie robi swoje. Bardzo fajny poziom ostrości, ma porządnego kopa i potrafi wzniecić trochę ognia na języku, aczkolwiek nie jest to jeszcze poziom zabijający. Generalnie bardzo polecam.Stanisław (2021-03-08)OstrośćZapachSmak
-
Przyjemny zapach i smak. Ne jest śmiertelnie ostry, ale w większej ilości robi wrażenie. Dobry dodatek do jedzenia nie wymagający rozcieńczenia.M (2020-09-19)OstrośćZapachSmak
-
Ogólnie ten sos jest bardzo uniwersalny, pasuje do bardzo wielu potraw. W smaku jest lekko kwaskowaty, posiada dostatecznie mocny smak papryk, lecz octu w nim nie czuć, co uważam za plus. W prawdziwe liczyłem na coś wiecej, ale jak dla mnie ostrość jest na idealnym poziomie, do użytku codziennego. Zapach jak dla mnie jest okej. Polecam.Mateusz G. (2020-05-16)OstrośćZapachSmak
-
Sos bardzo dobry do dodania do dania, aby nadało mu trochę ostrości. Zapachem mnie nie zachwycił jednakże smak znacząco to nadrabia. Pod względem ostrości 7/10Miłosz J. (2019-06-14)OstrośćZapachSmak
-
Fajny sos. Jeśli ktoś lubi ostre to jednak to nie to ale większą ilość coś tam szczypie.FABRIZIO (2019-01-28)OstrośćZapachSmak
- Producenci