-
Sos Bravado Serrano&Basil 148ml




Ten sos zdobędzie Wasze serca i żołądki dzięki bardzo charakterystycznemu aromatowi świeżej bazylii, nucie słodkich pomidorów i solidnej porcji kuzynki papryki Jalapeno – chili Serrano. Ta ostra, lekko kwaskowata papryka o głębokim smaku świetnie podkreśli dania kuchni meksykańskiej, gdzie jest tradycyjnie i intensywnie używana, ale w tej kompozycji świetnie nam pasuje do wszystkiego, co zawiera pomidory: zupy, gulaszu, makaronu czy pizzy!
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Sos Bravado Serrano&Basil to kompozycja zachwycająca niezwykłym i głębokim smakiem – w sumie kolejna świetna pozycja od Bravado Spice Co., zdobywców wielu nagród na prestiżowych festiwalach w USA!
Ten sos zdobędzie Wasze serca i żołądki dzięki bardzo charakterystycznemu aromatowiświeżej bazylii, nucie słodkich pomidorów i solidnej porcji kuzynki papryki Jalapeno – chili Serrano.
Ta ostra, lekko kwaskowata papryka o głębokim smaku świetnie podkreśli dania kuchni meksykańskiej, gdzie jest tradycyjnie i intensywnie używana, ale w tej kompozycji świetnie nam pasuje do wszystkiego, co zawiera pomidory: zupy, gulaszu, makaronu czy pizzy!
Na tych dwóch ostatnich sos Bravado Serrano&Basil będzie prezentował się wręcz spektakularnie - właśnie dzięki dodatkowi bazylii i czosnku i lekkiej kwasowości, która tylko podkreśla jego walory.
Polecamy wszystkim tym, którzy lubią proste, ale intensywne kompozycje.
Bravado Serrano&Basil to dość pikantny sos, ale polecamy go praktycznie każdemu Ostrożercy bez względu na stopień zaawansowania! Uwaga! Znika podejrzanie szybko :)
Składniki: ocet z białego wina, papryka Serrano, pasta pomidorowa, czosnek, bazylia, cukier brązowy, sól morska
Nagrody:
1wsze miejsce na Fiery Foods Challenge 2018 Medium Hot Sauce
Pojemność: 148ml
Kraj pochodzenia: USA
-
Pierwsze wrażenie po spróbowaniu - nieco pikantniejsza pulpa pomidorowa, niestety dla mnie w smaku zdecydowanie zbyt octowa i kwaśna. Skala ostrości na etykiecie (3/5) lekko na wyrost, to łagodniejszy sos, może w porywach 1.5-2/5. Dobra konsystencja przypominająca gęstą passatę pomidorową, dzięki której sos nie kapie z kanapki i trzyma się na daniach. W smaku dominuje ocet, na drugim planie wyczuwalna papryka z pomidorem, niestety bazylia zdecydowanie się w tym gubi - jest zupełnie niewyczuwalna. Trochę szkoda.Mateusz S. (2020-07-24)OstrośćZapachSmak
- Producenci