• Sos Born to Hula Ghost of Ancho 148ml

Symbol: F-07

Ghost of Ancho to kolejna świetnie skonstruowana pozycja od utytułowanej marki Born to Hula. To smakowite i intensywnie palące połączenie czerwonego i pomarańczowego Habanero, nietypowej papryki Ancho oraz wędzonej Nagiej Jolokii. W Born to Hula Ghost of Ancho wita Cię intensywny zapach tej właśnie superostrej i nieustępliwej papryki. Kryje on jednak bogate, wędzono-słodkawe wnętrze: dzięki dodatkowi papryki Red Bell i odpowiednio dobranym przyprawom sos Born To Hula słusznie został doceniony przez fanów ostrości i krytyków na całym świecie!

Ostrość 2,5/5
Brak towaru
36.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex48 11.99
Paczkomaty InPost 12.5
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 13.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 14.5
Kurier DPD 14.5
Kurier DPD (Pobranie) 18
Dostępność Brak towaru

 

image

Ghost of Ancho to kolejna świetnie skonstruowana pozycja od utytułowanej marki Born to Hula. To smakowite i intensywnie palące połączenie czerwonego i pomarańczowego Habanero, nietypowej papryki Ancho oraz wędzonej Nagiej Jolokii.

Born to Hula Ghost of Ancho wita Cię intensywny zapach tej właśnie superostrej i nieustępliwej papryki. Kryje on jednak bogate, wędzono-słodkawe wnętrze z lekko kwaskowatą nutą: dzięki dodatkowi papryki Red Bell i odpowiednio dobranym przyprawom sos Born To Hula słusznie został doceniony przez fanów ostrości i krytyków na całym świecie.

Idealny do dań kuchni tex-mex, niesamowity na jajkach, burgerach i pizzy.
Tak naprawdę to jest mocno uniwersalny ostry sos – podkreśli smak każdego jedzenia!

Polecamy średniozaawansowanym i początkującym Ostrożercom – to sos z dość solidną dozą palenia które rozwija się powoli i trwa długo, ale zdecydowanie nie jest to wypalacz jelit - idealny dla tych, którzy chcieliby powoli przekraczać granicę w kierunku mocniejszych wrażeń.

Nagrody:
2011 2nd Place Pepper Blend
"The Hot Pepper Awards"
2012 2nd Place Superhots / Unique
"The Hot Pepper Awards"
2014 1st Place Bhut Jolokia "Chile Pepper Awards"
2014 1st Place Pepper Blend Golden Chile Winner "Fiery Food Challenge"
2014 Best Hot Sauce Zestfest
"Fiery Food Challenge"
2014 Best Overall Zestfest
"Fiery Food Challenge"
2014 2nd Place Pepper Blend
"Screaming Mi Mi Awards"

Składniki: ocet destylowany, papryka Red Bell, przecier z papryki Habanero Red (papryka, sól), papryka Ancho (papryka, woda, sól), przecier z papryki Habanero Orange (papryka, sól), czosnek, wędzona papryka Naga Jolokia, czosnek w proszku, sok z limonki, guma ksantanowa, kmin rzymski

Pojemność: 148 ml
Kraj pochodzenia: USA


Ostrość w skali Scoville'a: brak badań
Ostrość w skali Ostrożerców:

image

  • Jeżeli lubisz ostry octowy smak, aromat wędzenia i wyraźny smak papryk (ghost i ancho) w towarzystwie przypraw typowych dla kuchni tex-mex to to sos dla ciebie. Całkowity brak dodatku cukru wskazuje na to czego się spodziewać
    Maciej T. (2020-06-16)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
  • Fenomenalny. Ostrość raczej delikatna, ale sam smak świetny mimo tego, że dosyć octowy, a generalnie sosów octowych nie lubię.
    Przemysław P. (2020-03-21)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie