• Papryka Carolina Reaper suszona w całości 10g

UWAGA! PRODUKT EKSTREMALNIE OSTRY!Tylko dla zaawansowanych Ostrożerców! Carolina Reaper jest na ten moment najostrzejszą papryką na świecie. Średni poziom ostrości kształtuje się w okolicach 1 569 300 SHU z rekordami dochodzącymi do nawet 2 200 000 SHU. Nazwa „Reaper" odnosi się do Ponurego Żniwiarza (Grim Reaper), czyli personifikacji samej Śmierci. Trudno się dziwić - ta papryka z pewnością sprawi, że całe Wasze dotychczasowe życie stanie Wam przed oczami... Jej moc jest PIEKIELNA i wszechogarniająca!

Brak towaru
21.99
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu max. 48 godzin (dni robocze)
Cena przesyłki 11.99
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex48 11.99
Paczkomaty InPost 12.5
Kurier Pocztex48 (Pobranie) 13.99
Paczkomaty InPost (Pobranie) 14.5
Kurier DPD 14.5
Kurier DPD (Pobranie) 18
Dostępność Brak towaru

Będzie Piekło ostre sosy z chili habanero naga jolokia

Carolina Reaper to prawdziwe wyzwanie dla fanów naprawdę MOCNYCH wrażeń.

Carolina Reaper jest na ten moment najostrzejszą papryką na świecie (wciąż, mimo plotek dotyczących Pepper X czy Dragon's Breath – żadna z tych papryk nie została certyfikowana przez komisję rekordów Guinnesa!). 

Została wyhodowana w 2013 roku przez hodowcę chili Eda Currie z PuckerButt Pepper Company w Południowej Karolinie (USA) i stamtąd jej żar rozprzestrzenił się na cały świat!

Przeciętny poziom ostrości (przetestowany laboratoryjnie przez Chile Pepper Institute) kształtuje się w okolicach 1 569 300 SHU z pojedynczymi rekordami dochodzącymi do nawet 2 200 000 SHU. 

Nazwa „Reaper" odnosi się do Ponurego Żniwiarza (Grim Reaper), czyli personifikacji samej Śmierci (wiecie, kosa, czarny kaptur, takie sprawy...)

Trudno się dziwić - ta papryka z pewnością sprawi, że całe Wasze dotychczasowe życie stanie Wam przed oczami... Jej moc jest PIEKIELNA i wszechogarniająca - dozujcie ostrożnie i z umiarem!

Sam smak Caroliny Reaper można określić jako lekko owocowy, słodkawy, z nutami czekoladowymi, wiśniowymi i cytrusowymi. Najlepiej smakuje jako dodatek do ciemnego mięsa - dziczyzny lub wołowiny, jako dodatek do sosów i dań z pomidorami. 


Polecany sposób użycia: namocz całe papryczki w gorącej wodzie przez około 10 minut aby z powrotem je nawodnić, pokrój lub zblenduj na puree. Możesz je również zmielić na proszek lub drobne kawałki i używać jako przyprawy. Uwaga! Dokładnie myj ręce i sprzęty kuchenne po KAŻDYM zetknięciu z produktem.

Przechowywać w suchym, ciemnym i przewiewnym miejscu.

ŚRODKI OSTROŻNOŚCI

Z uwagi na EKSTREMALNĄ naturę produktu Kupujący przyjmuje do wiadomości, że wraz z dokonaniem zakupu tego produktu jest świadomy zagrożeń, jakie niesie ze sobą ostrość produktu i bierze na siebie całkowitą odpowiedzialność za szkody spowodowane niewłaściwym i nieostrożnym użytkowaniem produktu. 
CHRONIĆ PRZED DZIEĆMI I ZWIERZĘTAMI
NIE DOPUŚCIĆ DO KONTAKTU Z OCZAMI I INNYMI BŁONAMI ŚLUZOWYMI

UŻYWAĆ OSTROŻNIE - TYLKO W MAŁYCH DAWKACH

Masa netto: 10g (opakowanie zawiera około 8-11 papryczek, w zależności od wagi)
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

  • Zapach ostry i odpychający, smaku praktycznie nie czuć czuć tylko mocne pieczenie, ale to jest dokładnie to czego oczekuje każdy kto odważy się to kupić.
    Krasny (2020-05-31)
    Ostrość
    Zapach
    Smak
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie