-
Papryka Aji Amarillo suszona w proszku 50g


W Południowej Ameryce złocista papryka Aji Amarillo jest uważana za prawdziwy skarb! Używana już 7 tysięcy lat temu przez Inków wciąż jest powszechnie uwielbiana za swój owocowy, tropikalny i unikalny aromat. Te żółciótkie papryczki są dość nietypowe w smaku – różne od większości spotykanych papryk. Papryka Aji Amarillo idealnie dogaduje się z rybami, warzywami, białym mięsem, żółtym serem, pasuje jako dodatek do sosów czy dipów - a nawet tropikalnych owoców! MOC: 30 000 - 50 000 SHU
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 13.99 |
Dostępność |
Mało
|
Kod kreskowy | |
EAN |
W Południowej Ameryce złocista papryka Aji Amarillo jest uważana za prawdziwy skarb!
Używana już 7 tysięcy lat temu przez Inków wciąż jest powszechnie uwielbiana za swój tropikalny i unikalny aromat. Te żółciótkie papryczki są dość nietypowe w smaku – różne od większości spotykanych papryk. Są słodkawe z owocową nutą oraz lekkim aromatem rodzynek - niektórzy znawcy uważają również, że ta papryka smakuje słońcem, latem i radością!
Jeśli chodzi o moc, to papryka o umiarkowanym stopniu ostrości – nie spali Twego przełyku ani wnętrzności. Amarillo będzie dobra dla początkujących i średniozaawansowanych fanów ostrego jedzenia – oraz dla każdego Ostrożercy poszukującego ciekawego, nietypowego smaku ostrej papryki.
Papryka Aji Amarillo idealnie dogaduje się z rybami, warzywami, białym mięsem, żółtym serem, pasuje jako dodatek do sosów czy dipów - a nawet tropikalnych owoców! Tradycyjnie używana jest jako składnik ceviche, potrawy z surowej ryby, soku z limonki i chili. Śmiało można powiedzieć, że to jeden z najważniejszych składników kuchni peruwiańskiej.
Składniki: suszona i sproszkowana papryka Aji Amarillo
Kraj pochodzenia: Niemcy
Pojemność: 50g
MOC: 30 000 - 50 000 SHU