-
Ostry sos Poppamies Ahjo z Jolokią 150ml




Sos Poppamies Ahjo to smakowita mieszanka palącej Nagiej Jolokii i Habanero – zastanów się dwa razy, zanim zaczniesz go hojnie dozować na swoje ulubione jedzenie. Możesz tego nieco żałować... :) To zdecydowanie sos dla doświadczonych Ostrożerców i fanów chili. Polecamy wszystkim tym, którzy chcą zacząć przygodę sosom z wysokiej półki – Poppamies Ahjo zapewni Wam solidny trening bólowy... Oprócz tego ten sos ma do zaoferowania bardzo dużo smaku: oprócz tropikalnego Habanero o lekko owocowych nutach i palącej, metalicznej Jolokii znajdziecie tam świeżą cebulę, pomidory i wyrazistą nutę czosnku. To czyni z niego naprawdę uniwersalny sos stołowy (choć z gatunku tych wyciskających łzy radości przy jedzeniu – dozujcie ostrożnie!)
Wysyłka w ciągu | max. 48 godzin (dni robocze) |
Cena przesyłki | 13.99 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Kod kreskowy | |
EAN |
Poppamies to fińska marka ostrych przysmaków – w ich ofercie znajdują się dopieszczone smakowo produkty z chili, przekąski i sosy BBQ tworzone z pasją, pomysłem i rozmachem!
Poppamies swoje sosy tworzą z bezkompromisowym podejściem i szczyptą szaleństwa - aż są z nich w 100% zadowoleni (nic dziwnego - są wyjątkowe i tworzone z lokalnych składników w wielu miejscach na świecie!)
Ich produkty zdobyły wiele nagród na europejskich i amerykańskich festiwalach i konkursach poświęconych ostrości.
Jesteśmy dumni, że jako jedyni w Polsce możemy zaoferować Wam dużą część ich rozbudowanej oferty.
Poppamies to jakość i smak, który podkręci temperaturę w Twojej kuchni!
Sos Poppamies Ahjo to smakowita mieszanka palącej Nagiej Jolokii i Habanero – zastanów się dwa razy, zanim zaczniesz go hojnie dozować na swoje ulubione jedzenie. Możesz tego nieco żałować...
"AHJO" to po fińsku "kuźnia" - w sumie wszystko się zgadza, w tym sosie płonie żywy ogień i wykuwa się bohaterstwo... :)
To zdecydowanie sos dla doświadczonych Ostrożerców i fanów chili. Polecamy wszystkim tym, którzy chcą zacząć przygodę sosom z wysokiej półki – Poppamies Ahjo zapewni Wam solidny trening bólowy... Oprócz tego ten sos ma do zaoferowania bardzo dużo smaku: oprócz tropikalnego Habanero o lekko owocowych nutach i palącej, metalicznej Jolokii znajdziecie tam świeżą cebulę, pomidory i wyrazistą nutę czosnku.
To czyni z niego naprawdę uniwersalny sos stołowy (choć z gatunku tych wyciskających łzy radości przy jedzeniu – dozujcie ostrożnie!) Będzie pasował idealnie do dań z pomidorów, makaronów, pizzy, burgerów, pieczonego mięsa, zapiekanek czy frytek.
Jeśli oczywiście macie w sobie wystarczająco dużo odwagi... Albo po prostu lubicie cierpieć :)
Ogranicza Was, jak zwykle – wyłącznie wyobraźnia!
Skład: papryka (Naga Jolokia, Habanero), woda, cebula, sól, pasta pomidorowa, regulator kwasowości (kwas octowy), ocet z trzciny cukrowej, sproszkowany czosnek, zagęszczacz (guma ksantanowa), przeciwutleniacz (kwas askorbinowy – witamina C)
Pojemność: 150ml
Kraj pochodzenia: Kostaryka
Ostrość w skali Scoville'a: brak badań
Ostrość w skali Ostrożerców:
-
Na początku jak i samo w sobie daje mocny "metalowy" wycisk, za sprawą ghost. Ale jak się doda do np Ceviche na bazie surowego łososia czuć całą paletę smaku i nie zawodzi w smaku o ile nie przeszkadza komuś metaliczny posmak Nagiej Jolokii. Szybko idzie się przyzwyczaić i metal przebija dokładnie to co w opisie. Na plus to, że nie jest mocno octowy a kwaśność wychodzi raczej z pomidorów. Mogę polecić ale zaawansowanym i tym co chcą wejść na wyższy poziom.Amisz.zakupy (2021-04-22)OstrośćZapachSmak